Annons

Idrottsstjärna skickade ”dickpic” – stängdes av från landslaget

En sydöstskånsk idrottsstjärna med landslagsmeriter har av Ystads Tingsrätt dömts för sexuellt ofredande. Detta efter att ha skickat en bild på sitt könsorgan till en kvinnlig bekant i Trelleborgs kommun. Som en följd av handlingen har idrottsmannen stängts av från att representera Sverige.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2018

Det var i höstas som idrottsmannen, med meriter från landslag, skickade en bild på sitt kön till en kvinna bosatt i Trelleborgs kommun. Mottagaren har uppgett sig bli chockad av det opassande beteendet och polisanmälde handlingen.

Ystads Tingsrätt dömde mannen, som tidigare är ostraffad och lever under ordnade förhållanden, till 30 dagsböter. Straffvärdet för brottet ligger på 50 dagsböter, men sänktes eftersom rätten ansåg att mannen redan drabbats av en kännbar effekt i form av avstängningen från landslaget.

Annons

I domskälen skriver rätten att mannen ”genom översändandet av bilden feltolkat hennes signaler och gått över gränsen för vad som kan anses lämpligt och därigenom också förstått att han kränkt hennes sexuella integritet.”

Domen var enhällig och mannen dömdes också att betala 800 kronor till Brottsofferfonden

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons