Ida Lindborg spelens simdrottning

Fyra guld och ett silver på fem starter. Ida Lindborg var mästerskapens drottning när Sum-Sim avgjordes i Köping.
Sport • Publicerad 25 juli 2010

– Jag är rätt nöjd, säger en blygsam Ida Lindborg.

Systrarna Lindborg fortsätter att imponera i simbassängerna. Förra veckan blev storasyster Nathalie uttagen till senior-EM i Budapest. Men hennes yngsta lillasyster, Ida, mår nog inte så mycket sämre nu efter hennes fantastiska bedrift på Sum-Sim i 50-metersbassängen i Köping.

På fredagen blev det guld på 100 meter fjärilsim och 200 meter medley. På lördagen guld på 100 meter rygg, och hon avslutade tävlingarna på söndagen med att vinna 200 meter ryggsim och ta silver på 100 meter frisim. På den sistnämnda distansen blev hon slagen med endast 14 hundradelar, så nära fem guld var hon.

– Det var dåligt väder. Det regnade och det var kallt så det blev inte de bästa tiderna, men givetvis kul att vinna, säger den 16-åriga talangen i Trelleborg Kappsim.

Trots att hon inte gjorde något personbästa blev tiderna på 200 meter ryggsim och 100 meter ryggsim nya Sum-sim rekord för 16-åringar i Sverige.

– Ida har gjort en fantastisk prestation. Det var inte så mycket vila för henne mellan loppen och vi får inte glömma att Ida simmar mot dem som är ett år äldre, säger tränaren i Trelleborg Kappsim Mia Hanfeldt.

Hon är imponerad av Idas utveckling i år.

– Hon har förbättrat tekniken och blivit mycket starkare. Hon har även blivit mentalt starkare i och med att hon blivit äldre, konstaterar tränaren.

Om drygt två veckor åker Ida till Singapore för att delta i Ungdoms-OS. Hon är en av fyra svenska simmare som ska tävla där.

– Jag hade mycket fokus på EM men där gick det ju inte så bra. Jag ska träna i två veckor nu inför OS, säger Ida Lindborg.

En annan trelleborgstalang som imponerade på Sum-Sim var 15-årige Ellen Olsson, Skåre Swimclub. Hon tog två guld. På lördagen vann hon 400 meter frisim. Segertiden på 4,31,29 var personbästa med fyra sekunder, och drygt två sekunder snabbare än tvåan. I torsdags vann hon även 800 meter frisim.

– Ellen har gjort en fantastisk säsong och hon har verkligen lyckats vid rätt tillfällen under året vilket också är en bedrift. Hon har höjt sig tekniskt och förbättrat både styrkan och uthålligheten, berömmer tränaren Daniel Wranfors.

Christian Abrahamsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.