Annons

Ida Lindborg EM-klar på fyra distanser

Det blev ett lyckat SM för trelleborgaren Ida Lindborg. Hon lyckades klara kvalgränsen till EM på fyra distanser. Tre brons och två fjärdeplatser blev hennes placeringsfacit.
Sport • Publicerad 25 november 2013

– Det var verkligen lyckat. Jag har persat på allt utom 200 rygg, säger 19-åriga Ida Lindborg som numera simmar för Malmö KK.

Att hon skulle bli EM-klar på fyra distanser hade hon inte förväntat sig inför SM-tävlingarna.

Annons

– Jättekul, framförallt att det gick så bra på fjärilsimmet var överraskande.

De fyra distanser hon kvalade in till EM på är 50, 100 och 200 meter ryggsim, samt 50 meter fjärilsim. Det innebär att hon på kortbane-EM i danska Herning, 12-15 december, kommer att få simma ett lopp varje dag.

– Det är nog både bra och dåligt, vi får se sen, säger Lindborg som nu kommer att göra sitt andra stora mästerskap.

Hon var med även på kortbane-VM i Istanbul för ett år sedan. Då simmade hon 100 och 200 rygg.

Det är den sistnämnde distansen som är hennes bästa, men det var den ändå distansen hon inte slog personlig rekord på under SM.

– 200 rygg är den grenen som det borde ha gått bäst i, men det låste sig lite och jag kom in i fel tempo. jag har tränat tungt på sistone men jag borde ändå vara med uthållig, funderar Ida Lindborg, som ändå ser att det är på den distansen hon har bäst chans i EM.

– Nu ska jag träna på och toppa formen till EM, jag har ju inte toppat mig till SM, säger hon.

Kvalificeringen till EM överskuggade hennes fina SM-facit. Det blev brons på 50, och 100 fjäril och 200 rygg. Det blev dessutom fjärdeplatser på 50 och 100 rygg, där hon simmade under EM-kvaltiden.

Men det räckte eftersom Sverige får skicka upp till fyra simmare per distans i EM.

Hela 33 simmare kvalade in och Sverige skickar därmed sin största mästerskapstrupp på länge. Sverige kommer att skicka hela 33 simmare till EM.

Annons

– Nu ska jag träna hårt någon vecka till sedan släpper vi på träningen lite. Det ska bli riktigt kul att få simma på EM, säger Ida Lindborg.

Lite skymundan tog hon ett guld (200 rygg) och fyra silver i junior-SM, som avgjordes samtidigt som senior-SM.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons