Annons

Ida Lindborg elva i EM

Trelleborgaren Ida Lindborg blev elva på 200 meter ryggsim i EM i Berlin.
Sport • Publicerad 18 augusti 2014
Foto: Foto: JESSICA GOW / TT

Hon satte nytt personligt rekord i semifinalen med 79 hundradelar, efter att ha simmat på 2.14,00.

– Jag är nöjd, det kändes bra. Men jag var lite mesig, jag skulle ha tryckt lite tidigare, säger Ida Lindborg till TA-sporten.

Annons

Men att hon satte ett nytt personligt rekord i semifinalen var inget hon visste förrän efter att hon simmat av en stund efter loppet. Vid målgång visade tavlan att hon simmat på 2.15,00.

Först lite mer än en halvtimme efteråt korrigerades tiden, och därmed hennes placering, från tolfte till elfte plats.

– Irriterande att inte få rätt tider, det är många som fått fel tider, säger Ida Lindborg.

Det var likadant efter morgonens försökssimning. Då visade klockan först att hon simmat på 2.17,09 och Lindborg trodde då att hon missade semifinalen. Men senare visade det sig att hon simmat på 2.16,23.

– När jag gjorde intervjun i tv efter loppet var jag utanför semifinalen, men efteråt sa de till mig att tiden var fel. Efter att jag simmat av fick jag reda på att jag var vidare till semifinal.

– Dåligt att inte få rätt tider. En gång kan det ju bli fel men två gånger är störigt. Dessutom att det felar med en hel sekund är märkligt. Hoppas de gör något åt det, säger trelleborgaren.

Hon har hittat formen lagom till hennes första EM i långbana. Henens avslutning i semifinalen var stark.

– Sista 50:an var riktigt bra. Jag kände att jag nog borde ha tryckt lite tidigare även om jag gick för fullt hela tiden. Men nu gjorde jag inte det där lilla extra förrän efter sista vändningen, säger Lindborg.

– Simningen känns verkligen bra och det har känts väldigt bra sista tiden. Roligt att äntligen vara här.

På onsdag väntar hennes bästa distans, 100 meter rygg. På fredag simmar hon 50 meter rygg.

Annons

Vågar du ha som mål att nå final på 100 rygg nu?

– Nej det vill jag inte ha. Jag kan bara se till ett lopp i taget och bara köra och se hur långt det räcker. Det är klart jag vill simma final men jag tar ett lopp i taget.

Var det nervöst att simma i EM-bassängen?

– Ja, i morse var det riktigt nervöst men sedan släppte det. I semifinalen var jag avslappnad, berättar Ida Lindborg.

Arenan i Berlin ställer till det för henne och de andra ryggsimmarna.

– Plattorna är hala och det försvårar starten. Sedan är taket runt vilket gör att du simmar snett eftersom vi ryggsimmare brukar följa taket. Jag simmade in i linan i semifinalen, berättar hon.

Förutom ryggsimsdistanserna på onsdag och fredag har hon även chans att få simma ryggdistansen i lagkappslaget på söndag. Måndagens lopp förbättrade hennes chanser till det.

Lisa Kron
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons