Ibrahimovic tillbaka för fullt

Zlatan Ibrahimovic känner fortfarande av knäskadan. Men går för fullt ändå. – Jag ska försöka vara med på varje träning ända till första matchen och även mellan matcherna. Det ser positivt ut, säger anfallsstjärnan.
Sport • Publicerad 28 maj 2008
Zlatan känner fortfarande av knäskadan. Bild: Scanpix
Zlatan känner fortfarande av knäskadan. Bild: ScanpixFoto: 

Zlatan Ibrahimovics vårsäsong har präglats av det skadade knät. Det har gjort ont och hämmat honom i hans spel.

När Interanfallaren oväntat gjorde comeback och avgjorde guldstriden för drygt två veckor sedan trodde många att problemen var över för den här gången.

Därför damp beskedet om att han skulle stå över cupfinalen mot Roma ner som en bomb i knät på landslagsledningen under förlägret.

Men när landslaget återsamlades i Stockholm på onsdagen var Ibrahimovic tillbaka och gav lugnande besked.

- Knät svullnade upp lite efter sista ligamatchen. Jag hade mer känningar än vad jag hade dagarna innan matchen, berättar Ibrahimovic.

- Jag avstod från träningarna nästan hela veckan. Körde på egen hand, körde mycket styrka. Men det känns bra nu. Cupfinalen, utan svensken, slutade med förlust för Inter. Hellre minns han då ligaavslutningen veckan innan, då han som inhoppare säkrade guldet via två mål mot Parma.

- Det är klart det kändes stort. När vi satt på bänken och vi fick höra att Roma tog ledningen i sin match blev vi lite nervösa.

- Det kändes som att alla hade ett äpple i halsen. Men när jag gjorde första målet och såg hela bänken springa in och jubla... Det var stort.

Han hade då inte spelat match på sex-sju veckor och även om han gått för fullt på träningarna kom inte reaktionen i knät förrän efter matchen. Därför bestämde han sig för att stå över cupfinalen i lördags.

- Det kändes 2-3 dagar efteråt och jag kunde inte träna på hela veckan. Det finns inte en chans att man spelar om man inte tränat under veckan. Det är så jag själv tycker, det jag själv behöver inför en match, säger han.

- Jag pratade med tränaren och vi kom överens om att det var bättre att jag avstod matchen, även om alla ville att jag skulle spela. Man måste tänka på kroppen också. När landslaget tränade på onsdagskvällen började Ibrahimovic på egen hand. Men efter ett tag kom även han in på planen och det utan den tjocka lindan som skyddade hans knä härom dagen. Enligt Ibrahimovic själv är det tänkbart att han spelar redan i landskampen mot Ukraina på söndag.

Många vill se honom spela oavsett hur knät mår, men Ibrahimovic vill samtidigt inte hamna i startelvan utan att kunna gå för fullt.

- Det är klart att man vill spela alla matcher. Men det ska kännas bra också. Man kan inte känna sig 50-procentig och ändå spela, det är inte rättvist mot de andra. (TT)

Jens Bornemann

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.