Annons

Ibrahimovic hyllar publiken

Trots krånglande ljumskar och dåligt med matchträning fick Zlatan Ibrahmiovic hoppa in de sista 17 minuterna i EM-kvalet mot Island. Till publikens stora jubel. – De var helt fantastiska, jag fick gåshud, säger han.
Sport • Publicerad 7 juni 2007

Det var många som hade hoppats på att Ibrahimovic skulle starta matchen bredvid Marcus Allbäck. Men på grund av anfallarens krånglande ljumskar och matchoträning valde förbundskaptenerna att starta med Marcus Allbäck och Markus Rosenberg på topp. Tanken var att Ibrahimovic, precis som i mötet mot Danmark, inte skulle spela överhuvudtaget – så länge Sverige inte hade resultatet med sig. Men trots att Sverige ledde med 5–0 och matchen var avgjord fick anfallaren komma in sista kvarten. Då hade publiken redan skanderat superstjärnans namn i flera minuter.

– Det var fantastiskt, de lyfter en, säger han.

Annons

Och ljumskarna som hållit honom borta en längre tid kände han inte mycket av.

– De kändes lite stela till en början, men de blev mjukare och mjukare. När man får ett sånt stöd från publiken känner man inte av det, säger han med ett leende.

Interstjärnan försökte bjuda tillbaka till publiken med flera fina finter och klackar. Men målen överlämnade han denna kväll till anfallskollegan Marcus Allbäck som både öppnade och avslutade målskyttet. Det första slog han in redan efter 10 minuter och det andra, märkliga och omdiskuterade målet, i början av den andra halvleken.

– Det var nog det märkligaste målet jag gjort, säger Allbäck.

Islänningarna såg ut att sluta spela när FCK-anfallaren plötsligt fick bollen.

– De tror att det är offside och ger tillbaka bollen till "Mackan" (Rosenberg). Jag ropar på honom och när jag får bollen är det bara att sätta dit den, säger Marcus Allbäck. (TT)

Andreas Lagnelius

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons