Annons

I Zlatans fotspår – till Trelleborg

20-årige Tibor Cica vann tv-dokumentären I Zlatans fotspår 2009. Efter år i Italien, Kroatien och Portugal är han nu på testspel i Trelleborgs FF.
– Jag vill spela i Sverige nu, TFF känns lockande, säger Cica.
Sport • Publicerad 17 januari 2014
I TFF:s fotspår? Tibor Cica, som vann tv-programmet i Zlatans fotspår 2009 provtränar nu med TFF.
I TFF:s fotspår? Tibor Cica, som vann tv-programmet i Zlatans fotspår 2009 provtränar nu med TFF.Foto: Foto: Jonas Jakobsson

TFF:s anfallsjakt går vidare. På Köpingeplanen på torsdagskvällen fanns Tibor Cica, 20, och Vasko Mitrovic, 25, på plats.

– I Vascos fall vet vi inte så mycket, det är ett tips som vi valt att följa upp och titta på eftersom han befinner sig på orten för närvarande, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.

Annons

Tibor Cica har man lite bättre koll på. Talangen från LB07 debuterade i klubbens A-lag som 15-åring och vann tv-dokumentären i Zlatans fotspår 2009.

2011 blev han proffs i italienska Cesena som då spelade i Serie A.

– Det blev ett par matcher på bänken i Serie A, men det blev aldrig något inhopp. Det var svårt där. Det var många tränarbyten och så, men jag lärde mig mycket under tiden i klubben, säger Cica som valt de kroatiska U-landslagen.

Han flyttade till Kroatien 2012 då han blev utlånad till NK Zagreb. Det senaste halvåret har han varit i Sporting Olhanense, näst sist i Portugals högsta liga för tillfället. Men han har nu flyttat därifrån.

– Det var fint och varmt där, men det var något strul med papperna så jag blev aldrig spelklar. Det är inte så lätt att träna och sen bara titta på, säger den offensive mittfältaren som nu är kontraktslös.

– Nu vill jag tillbaka till Sverige, jag saknar att spela matcher. Division ett känns som en bra nivå att komma tillbaka till, säger Cica som inte ångrar att han blev proffs som 17-åring.

– Jag har lärt mig mycket, både inom fotbollen och som människa.

Han kommer att träna med TFF även i dag, sedan återstår det att se om det blir något kontrakt.

En som inte kommer att spela i TFF 2014 är 22-årige Joel Wedenell, skyttekungen från Hässleholms IF i division två.

Wedenell har nu meddelat att han kommer att stanna i Hässleholms IF. Planen var annars att han skulle visa upp sig i TFF i slutet av den här veckan.

Annons

Men Wedenell är småskadad och behöver rehabträna några veckor till.

– Det är inte omöjligt att han kommer att komma hit lite senare, det hade varit skoj att se honom här nere, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.

Louise Löfgren
Björn Gustavsson och Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons