Annons

I Falsterbo spikas OS-platserna

Tävlingarna i Falsterbo är oerhört viktiga för de ryttare som ännu inte är uttagna till OS i Aten. När Sveriges Olympiska Kommitté igår höll presskonferens i Falsterbo var alla tre förbundskaptenerna på plats. Och förberedelserna är på väg in i sitt sista skede.
Sport • Publicerad 7 juli 2004

Sammanlagt kommer de svenska ryttarna att frakta utrustning vägande 4 ton. Foder kommer att köras ner i lastbilar, det enda som köps på plats är strö till boxarna. Och på planet är reglerna betydligt generösare mot hästar än mot människor. Varje häst får ha med sig 180 kilo av personlig utrustning. Och liksom till fotbolls-EM talar landslagsveterinärerna om vikten av att hästarna återhämtar sig efter varje ritt i den extrema värmen. Men ännu är inte trupperna spikade. På söndag kan de vara det. Det enda landslaget som inte påverkas av tävlingarna i Falsterbo är det i fälttävlan. Elisabet Lundholm, förbundskapten i dressyr, kunde nästan utlova ett fjärde och sista namn till truppen efter tävlingarna på söndag. Klara till truppen är Jan Brink, Louise Nathorst och Tinne Vilhelmson. De som aspirerar på den sista platsen är Helena Larson, Minna Telde och Patrik Kittel. Nu möts de i Falsterbo i en drabbning som troligtvis kommer att ge förbundskaptenen de svar hon behöver. Därefter är det bara en tävling i Aachen kvar. Sen börjar laddningen inför OS. I hoppning är situationen likartad. Förbundskapten Sylve Söderstrand trodde sig kunna göra samma sak - att ta ut den sista och fjärde ryttaren på söndag. Då avgörs Grand Prix i Falsterbo. Konkurrensen är knallhård då ryttare från flera andra länder är i samma sits som de svenska: Tävlingarna i Falsterbo avgör vilka som får åka till Aten. Sedan tidigare är Malin Baryard, Peter Eriksson och Rolf-Göran Bengtsson klara. De som antas tävla om den sista platsen är i första hand Helena Persson och Peder Fredricsson. Om äventyret i Aten säger Söderstrand: - Vi har stora förväntningar. Vi vill ha medalj, kanske två stycken.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons