Annons

I dag körs Jordbergarallyt

Rallyt avgörs som rundbanelopp inne på gamla sockerbruket i Jordberga och arrangeras av Trelleborgs Motorklubb.
Sport • Publicerad 10 juni 2005

Tre gånger två varv körs sträckan som mestadels består av asfalt, med inslag av gatsten och grus. Det är tredje året rallyt avgörs och denna gång kommer 20 ekipage till start.

– Ja, och av dessa är två från TMK och det är Magnus Hägg och Peter Larsson, meddelar Lars Mattsson i tävlingsledningen.

Annons

Tävlingen avgörs helt och hållet på tid och i fjor var SMK Hörbys Joachim Kristiansson snabbast – i par med co-drivern Roland Brorson. Då – precis som i år – ingår rallyt i rallyspecial-DM.

Första start sker klockan elva och hela tävlingen beräknas avslutad cirka kl. 12.30.

Sigge Hansson

Joachim i sin vassa Opel Corsa var snabbast i alla tre körningarna och vann totalt, knappt tio sekunder före asfaltspecialisten, Jan Andersson från Malmö. Trea slutade en annan van asfaltåkare, Ulf Olofsson från Örkelljunga. I C-klassen där Joacim tävlar var marginalen till klasstvåan, Tomelillas Christian Thorsén i en Peugeot väl tilltagen, över halvminuten skilde.

MOTORSPORT TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons