Annons

Hysén har hjärtat i två läger

Charlotte Hysén, 25, är intresserad av klädmode och gör gärna en karriär i branschen. Men just nu är sambon Andreas Drugges fotbollskarriär viktigast. TA-sporten har träffat en pigg tjej som vant sig vid att bryta upp.
Sport • Publicerad 15 april 2010
Charlotte Hysén.
Charlotte Hysén.Foto: 

Klockan 11.58 den 9 augusti 2007 nedkommer Charlotte Hysén med sonen Neo på lasarettet i Karlskoga. Sambon Andreas finns vid hennes sida. Strax efter ger sig Andreas iväg för match med grabbarna. Han skjutsas de 20 milen till Jönköping där hans Degerfors spelar 2–2 i superettan.

– Jag var så trött så när han kom tillbaka hade jag precis bara vaknat. Hade han bara åkt och inte varit med när jag födde, då hade jag blivit fly förbannad. Men det skulle han aldrig göra.

Annons

– Sedan började det gå bra för honom. Han gjorde 13 mål den hösten. Det var ett barn som behövdes.

Neo har nu hunnit bli 2,5 år och familjen har lämnat Karlskoga för Trelleborg. Neo sitter i sitt rum och tittar på en spöket Laban-film. Sambon Andreas slår in 300 på SVT text.

– Vill du ha kaffe, undrar Charlotte Hysén.

Jag tackar ja innan jag slår mig ner vid bordet i köket där fönstren vetter mot Flaningen.

När magasinet Offsides reporter träffade Glenn Hysén för ett reportage var det nära att det inte blev något kaffe.

”– Jag ska bara göra lite kaffe, säger Glenn och försvinner ut i köket.

Han ställer sig en meter från köksbänken.

– Då ska vi se, säger Glenn och börjar fingra på maskinen.

– Är kontakten i? frågar jag.

Han tittar på mig, sedan på kaffekokaren.

Annons

– Ja, det vet i fan. Jag i köket vet du, herre jävlar.”

Charlotte Hysén bekräftar sin pappas oförmåga i köket.

– Nej där är han inte duktig. Vill han så kan han nog, men han är van att få allt serverat.

Charlotte häller upp den svarta drycken. Hon har gått i mamma Kerstins fotspår – är sambo med en allsvensk fotbollsspelare.

– Jag får följa efter Andreas. Jag har inga problem med det. Jag tycker det är roligt att träffa nytt folk och se nya ställen. Annars skulle det aldrig funka.

Trelleborg är fjärde boplatsen under de sju år som Charlotte och Andreas bott tillsammans. Borås i två år, Tönsberg i Norge under ett par månader och Karlskoga i två år, innan flytten till Trelleborg för drygt två år sedan.

– Det är spännande att komma till ett nytt ställe. Jag har alltid kommit in i det snabbt, har träffat bra folk. Jag har haft jäkligt tur med jobbet faktiskt. Nästan alltid har jag fått jobb direkt, så det har varit skönt.

– Jobbet är viktigt för att kunna träffa folk. Sedan har jag träffat kompisar genom lagen också, men de har ju haft sitt.

Charlotte Hysén arbetar i klädbutik i Malmö, på Gina Tricot, samma kedja som hon arbetat för både i Karlskoga och Trelleborg.

– Jag tycker att det är roligt med mode. Jag har alltid varit intresserad, men vet inte vad jag vill bli. Jag är inte intresserad av att plugga, men vet att man kan växa i branschen. Jag är bra på kläder. Jag vill växa inom mitt jobb och det skulle vara tråkigt om jag skulle behöva lämna det eftersom jag kommit en bit på vägen.

Annons

För några år sedan var hon modell för en annan klädkedja, MQ. Tillsammans med sin bror Tobias och pappa Glenn poserade de på pelare i en reklamkampanj över hela Sverige.

– Själva grejen var kul, men det passade mig inte riktigt att stå modell. Jag är nog lite för blyg för det, jag vill inte synas. Men det var jätteroligt att göra det med min bror och min pappa. Vi gör inte så mycket grejer ihop. Det är inte ofta bara vi tre syns och gör något. Det är alltid familjerna.

Charlotte Hysén är öppen och glad, har lätt för att prata. Hon har beskrivits som ”för snäll” av halvbrodern Alexander. Charlotte håller med, säger att hon är lik sin pappa på det viset.

– Jag kan bli arg, men det ska gå väldigt långt. Pappa har sagt till mig ordentligt två gånger i hela mitt liv. Han har aldrig skällt. Det var min mamma som satte gränserna.

Föräldrarna separerade när Charlotte var två år. Hon stannade hos mamma Kerstin i Göteborg när pappa firade triumfer som proffs i Italien och England.

– Jag och Tobias var inte med när pappa var som störst. Då hälsade vi bara på lite. Jag har nog aldrig förstått hur stor han har varit. Andreas kunde mer om min pappa än vad jag visste om hans karriär. Det är min pappa liksom. Jag tänker inte på honom så.

– Det är konstigt ibland när man får frågan ”Minns du det där?”. Så är det någon match jag inte alls var insatt i där pappa hade varit jätteduktig. En match mot, vilka var det…

England?

– Just det! Det har Andreas berättat för mig.

Andreas Drugge har haft tidig träning och middagen – kyckling med ris och broccoli – var klar när Charlotte kom hem.

Annons

– Jag får ofta mat när jag kommer hem från jobbet, det är lite lyxigt. Han är jätteduktig i köket. Han vågar experimentera. Men vi lagar mat båda två.

Att dela sitt liv med en fotbollsspelare på hög nivå kan innebära att man inte får möjlighet att rota sig.

– Det är jobbigt med uppbrotten. Stannar man två år på varje ställe så har man precis kommit in i allting, träffat nya vänner – bra vänner – och så ska man helt plötsligt lämna allting. Det är lite jobbigt, just att flytta från jobb till jobb också. Jag får offra mig väldigt mycket. Jag har inget emot det, men det blir lite småjobbigt ibland att ta sitt pick och pack och dra iväg igen.

– Skulle jag vilja det så kan jag sätta ner foten och säga att nu räcker det, då får vi se hur det blir. Jag vet att han vill högre och högre och än så länge vill jag följa med.

Charlotte hade aldrig drömmar om en egen idrottskarriär. Hon spelade fotboll och innebandy men tröttnade när det blev för seriöst.

Fotbollen har alltid funnits där. Hon såg sin pappa avsluta sin aktiva karriär i Gais och Skogen. Hon såg storebror Tobias karriär ta fart i Häcken.

– Jag håller på IFK innerst inne. Sen håller jag på det lag som Andreas spelar i. Det är IFK som är favoritlaget. Jag vet inte varför, men det är väl det som är Göteborg tycker jag.

– Jag är intresserad, men jag har inte stenkoll. Nu är det mest för att min bror spelar där. Det var när jag träffade Andreas som jag satte mig in i spelet. Innan gick jag på fotboll för att kolla på brorsan. Jag kollade när han spelade i Häcken och sedan när han spelade i Djurgården. Men jag hejade på Tobias bara, hoppades att det skulle gå bra för honom.

I söndags meddelade hennes bror via sms att det inte blir något spel på Vångavallen, lårskadan sätter stopp.

– Därför tippar jag 2–1 till Trelleborg nu när Tobbe inte är med.

Annons

Pappa Glenn tippar också familjvänligt när han säger 4–3 till Göteborg.

– Och så får Drugge göra hattrick!

Charlotte får meddelande från sin pappa varje dag. Men det räcker inte.

– Jag börjar sakna Göteborg. Jag vill vara nära familjen. Senast jag var i Göteborg var i somras. Mamma kommer ner en eller två gånger i månaden. Pappa har varit här en gång sedan vi flyttade hit. Det är lite tråkigt. Men han har att göra. Därför vill jag komma hemåt.

Pappa Glenn lämnade sin proffskarriär vid 33 års ålder. Han längtade hem till Tobias och Charlotte. Nu längtar Charlotte hem.

– Om fem år bor jag i Göteborg och jobbar med kläder. Jag har ett barn till och förhoppningsvis är jag gift.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons