Hur är det att vara ny krönikör i Offside?

Kristian Haynes, före detta TFF-spelare och TA-bloggare, som är ny spelarkrönikör i fotbollsmagasinet Offside.
Sport • Publicerad 15 mars 2013
Foto: Andreas Hillergren

I första krönikan skriver han bland annat om bristande attityd hos vissa spelare i TFF de senaste säsongerna.

– Det är roligt att få det uppdraget. De ringde och frågade mig, och nu när jag inte har någon blogg på Trelleborgs Allehanda längre passar det bra (skratt). Jag ska skriva detta året är det tänkt.

I din första krönika skriver du att de senaste två säsongerna blev det sämre attityd på träningarna i TFF och att drivkraften hos de yngre spelarna inte fanns där?

– Det var allmänt slött i laget och det var ett stort problem. Tidigare var vi alltid en väldigt sammansluten grupp i laget, så var det inte de sista åren.

– Många tog inte fotbollen på största allvar, det var många som inte var med och bidrog anser jag. Jag saknade vinnarskallar och ett jävla anamma hos många spelare.

– Det här med låneavtalen var inte bra heller. De inlånade spelarna som kom till oss hade en inställning om att ”jag bryr mig inte om hur det går här, jag tillhör egentligen en annan förening och ska dra vidare sen.”

– Trelleborg betyder mycket för mig och jag vill inte kasta skit på Trelleborgs FF, jag har fått mycket av dem, men jag känner det som jag skriver i Offside och det jag säger till dig nu och det står jag för.

– Det var många orsaker som bidrog till att vi åkte ur både allsvenskan och superettan, alla skador bland annat, men den bristande attityden var ett stort problem. Vissa la inte manken till. Mobilerna var viktigare än allt annat. Att ha som första tanke att kolla sin mobil efter en förlust förstår jag inte.

– Nu när jag är i Mjällby är det ett helt annat klimat. Här lämnar man omklädningsrummet tjugo minuter eller en kvart före träningen för att man längtar efter att få träna. Det saknade jag de sista åren i TFF.

Hur är det i ditt nya lag Mjällby?

– Det är bra. Även om jag har haft en invecklad försäsong. Jag hade problem med mitt knä i början och nu när jag äntligen börjat spela åkte jag på en hjärnskakning i cupmatchen mot Landskrona, så nu får jag vila några dagar. Lite irriterande, nu vill man bara komma igång eftersom säsongen närmar sig.

Följer du TFF nu?

– Jag tänkte kolla på matchen på lördag, har inte sett någon match ännu. Men det verkar vara ett helt annat gäng nu och det är roligt att höra.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.