Annons

Hundradelar gäckade Tilly

Alla trodde att Sveriges herrlag på 4x100 m medley hade tagit ett silver efter Tyskland vid junior-EM i Österrike på söndagen.
Sport • Publicerad 14 juli 2002

Men så kom domen. Sverige diskades för en överväxling med fyra hundradelars sekunder på sista sträckan. Syndabock var trelleborgaren Jonas Tilly som sam frisimmet. - Så lite att man inte kan se det med blotta ögat, suckade TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson när han fick beskedet från Linz. Även i lördags hade Jonas Tilly oflyt i JEM-bassängen där han var en het medaljkandidat på 100 m frisim. Nu blev det inte ens final. Även där var det hundradelar som spökade. Totalt sett blev det ändå ett lyckat JEM för Jonas Tilly med två medaljer och tider som bör räcka för biljett till EM i Berlin i månadsskiftet juli-augusti.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons