Annons

"Huliganerna får inte vinna"

Några dagar efter kan Bertil Olsson se tillbaka på Indoor Challenge, och han har en positiv bild, trots bråk och skadegörelse. - Turneringen var en succé. Fotbollsmässigt var det optimalt med TFF som slutsegrade, säger Bertil Olsson på evenemangsföretaget Here We Go.
Sport • Publicerad 18 januari 2004

Han är mycket nöjd med publikens sätt att ge stöd åt respektive lag. Han är mycket nöjd med domarnas insats - att de inte blåste sönder matcherna. han är mycket nöjd med polisernas och vakternas sätt att hålla ordning inne i Söderslättshallen. Men så var det det här med bråken utanför. - Det går inte att stoppa. Vi som arrangörer gjorde rätt hela vägen. Vi hade en dialog mellan klubbarna, vi var inne i Brönbyhallen och såg BT Cup där vi hade samtal med supportergrupper och säkerhetsansvariga. Vi har haft full koll. För en dryg månad sedan ringde en dansk supporter och ville köpa 100 biljetter direkt av oss men jag hänvisade till hans klubb, säger Bertil Olsson. Det var klubbarna som ansvarade för biljettförsäljningen till sina anhängare, för att säkerställa att inga bråkmakare skulle komma in på Söderslättshallen. Fotbollsforskaren Torbjörn Andersson säger att det regelmässigt blir bråk när Bröndby och FC Köpenhamn spelar. Var det fel att bjuda in båda lagen? - Nej, det tycker jag inte. De klubbarna var med för att höja stämningen inne i hallen och det gjorde de på ett fantastiskt sätt. Vad gäller huliganerna så ska inte de avgöra startfältet i turneringen, de ska inte få vinna. Blir det en fortsättning? - Ja, det är vår målsättning att det här ska bli en tradition och inte bara en engångsföreteelse. Vi ska ha en utvärdering i veckan tillsammans med kommunen och polisen för att se vad vi kan göra annorlunda. Hasse Backe ansåg att turneringen låg fel i tiden med tanke på landslagssamlingar och att de precis startat träna. Hur ser du på det? - Jag kan förstå att tidpunkten kanske inte är den bästa, men Backes förslag, att lägga turneringen i februari, innebär också problem eftersom lagen då som regel har träningsmatcher ute. Publikt var det rätt tidpunkt och det är faktiskt så att vi inte kan styra landslagens läger, säger Bertil Olsson.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons