Annons

Hot om spelstopp ska ge trygghet i TFF

Skriv på ett nytt kontrakt ett år innan det gamla går ut, annars får du inte spela i allsvenskan. Det är kontentan av en kontraktspolicy som TFF:s ordförande vill införa i klubben.
Sport • Publicerad 17 oktober 2009

TRELLEBORG. – Det handlar om våra möjligheter att överleva på elitnivå, säger Per-Anders Abrahamsson.

Det är i programbladet inför dagens match mellan TFF och Elfsborg som Abrahamsson delar med sig av sina framtidsvisioner för klubben.

Annons

TFF:s ordförande skriver att klubben ”kommer att införa en policy som tydliggör för alla spelare att dom ett år före avslut av sitt kontrakt och där de beredes möjlighet till att skriva nytt kontrakt med TFF måste signera en förlängning.”

Per–Anders Abrahamsson fortsätter: ”I annat fall kommer spelare som vägrar signera en förlängning av sitt kontrakt ej att kunna exponeras i allsvenskan!”.

TFF:s ordförande hoppas få en majoritet av de allsvenska klubbarna med sig.

– Det här har diskuterats på många håll under en längre tid, jag vet att klubbar som IFK Göteborg, Halmstad och Malmö FF har det på agendan.

– För oss handlar det om att överleva. Vi kan inte släppa i väg spelare utan att få betalt för dem, inte med det publik- och sponsorunderlag vi har, säger Per-Anders Abrahamsson.

Hur tror du spelarna reagerar på det här?

– Diskuterar man med dem i förväg, om de vet om spelreglerna tror jag inte det är några problem. Vi vill fortfarande vara en bra klubb, med bra tränare, bra anda och bra spelare. Och vi kommer absolut inte att stoppa någon som vill spela i Europa.

Abrahamsson säger att klubben måste lära sig en läxa efter försäljningen av Rasmus Bengtsson, där Bengtsson satt på ett utgående kontrakt och TFF därmed fick mindre betalt.

Den policy Abrahamsson talar om är ännu inte förankrad i klubben. Frågan ska först diskuteras med styrelse och tränare innan det tas något beslut.

Tränaren Tom Prahl är skeptisk till att policyn går att genomdriva i verkligheten.

Annons

– Jag har hört synpunkten från olika håll, men ingen har kunnat genomföra den. Det är nog bara att acceptera att det är en öppen marknad. Jag ser det här mer som ett debattinlägg från Per-Anders sida, säger Prahl.

Andreas Drugge och Fredrik Jensen är två spelare vars kontrakt går ut 2010. Ska policyn följas innebär det att TFF alltså måste komma överens om nya kontrakt med dessa innan året är slut. Annars får de inte spela för Trelleborgs FF i allsvenskan 2010.

– Det säger väl lite om hur svårt det här är att genomföra, säger Tom Prahl.

Andreas Drugge tycker det är bra att klubben vill visa framförhållning när det gäller att skriva kontrakt, men att tidsfristen på ett år är för tuff.

– Jag skulle kunna tänka mig ett halvår, säger han.

– Jag förstår klubben, men det är ju upp till den att vara ute i god tid med att skriva kontrakt.

Har du börjat förhandla med TFF om en förlängning?

– Jag och Lasse (Larsson, klubbdirektören) har pratat lite. Mer än så är det inte.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons