Annons

Hösten kan bli grymt spännande

In på ungefär halva höstsäsongen kan man enkelt konstatera, att höstspurten för våra småklubbar kan bli grymt spännande. Seriemakarna har verkligen bidragit och vad sägs om sista omgången i några av serierna?
Sport • Publicerad 24 augusti 2010

• Division 3 Södra Götaland: FC Trelleborg–Eslöv, Höör–Olympic, IFK Trelleborg–Pelister

Här kan det mycket väl vara så, att FCT måste vinna – för att hålla Höör under sig i tabellen och att även Pelister måste vinna – för att rädda sig kvar eller åtminstone en kvalplats.

Annons

• Division 5 Södra Skåne: ÖT Smygehuk–IFK Ystad, Anderslöv–Sövestad, Behar–Sjöbo

Risken finns att Sjöbo redan avgjort serien men för Behar kan det handla om ”liv eller död” och det är mycket möjligt att det krävs minst en poäng i bottenkampen. Anderslöv kan vara nästan i kapp IFK Ystad inför slutomgången och Smygepojkarna vill väl vässa den tippade kvalformen och därmed också köra för fullt mot Ystadpågarna.

• Division 6 Södra Skåne: Gylle–Skansen

Derbyt kan mycket väl avgöra kvalstriden och risken finns att ett eventuellt förlorande lag i matchen på stadion också missar kvalchansen uppåt.

• Division 7 Sydvästra Skåne: Klagstorp–Skegrie

Klagstorp måste kanske vinna för att gå direkt upp och Skegrie kan mycket väl ha skapat chansen att få kvalspela.

Att idrotten och i det här fallet fotbollen kan ge både glädje och bedrövelse – ja, det fick väl alla närvarande på Ymorvallen i lördags och som då såg matchen Pelister–Eslöv uppleva. Vilken avslutning och vilket öde för spelarna i Pelister – som precis glatt sig åt Toni Forsbergs förlösande mål fram till 1–0 minuten före ordinarie slut och därmed också glatt sig åt en viktig trepoängare (bilden). Och så går Eslöv och kvitterar några minuter in på tilläggstiden och det kan tyvärr bli precis det målet som avgör hela bottenstriden i trean men det får vi inte hoppas. Med den glöd ”nya” Pelister nu visar upp – ja, då är laget också värt att få stanna kvar i serien.

Kul att se hur flera spelare träder fram nu mot slutet och presterar och i vissa fall också producerar. Tankarna går till Andreas Olsson i FCT – som var på väg att lämna fotbollen i våras, Adam Weiszewski i samma lag – som gjorde en kärleksrunda till Göteborg men som kanske kom på bättre tankar och som nu lagkompisarna får glädje av. Vidare är Toni Forsberg på väg att visa hur mycket han verkligen betyder i Pelister, precis som Tim Jörvall i BK Näset.

Mehmet Bajgora visar att Boik klarar sig utan både ”Lusse” da Silva och Adnan Rastoder – som lämnat och i Smyge har Oliver Oliveros börjat visa sin ”TFF-klass” och som gör TFF-legenden Benny Mårtensson – som Smygetränare – salig av lycka. Rickard Andersson var på väg att bli en division sex-spelare efter att ha provat på division två i Klagshamn men mot Minnesberg visade han klass och stack enkelt ifrån hela Minnesbergsförsvaret mot slutet. I Gislöv har man hela tiden trott på sina duktiga ungdomar och den ene efter den andre poppar upp i höstmatcherna. Senast gjorde Ludvig Wahlqvist tre av segermålen mot Holmeja.

Sist men inte minst; vad kul att Lilla Beddinge BK lever upp på allra bästa sätt och fyra raka segrar skuggar enkelt den tuffa situationen under våren, när den ena förlusten efter den andra räknades in. De fem-sex på träningen när det då var som tuffast har blivit till att man numera kan spela ”två-mål” på Ymorvallen även när det inte handlar om match.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons