Hostattacker stoppar Jensen

Fredrik Jensen lider av svåra hostattacker – för fjärde veckan i rad. Nu stoppar den okända sjukdomen TFF-anfallaren från allsvenskt spel.
– I natt sov jag inte alls, skulle jag kunna spela mot Gais hade det varit fantastiskt, säger Jensen.
Sport • Publicerad 8 april 2011
Foto: 

Fredrik Jensen har inte kunnat träna sedan matchen mot Malmö FF i söndags. Den hosta som TFF:aren drog på sig för en månad sedan har bara blivit värre efter den allsvenska premiären.

– Det blev lite väl häftigt. Jag har klarat träningen men det blev en jäkla skillnad när det blev match.

Fredrik Jensen berättar att första halvleken mot MFF gick bra. I halvtid kom dock hostattackerna tillbaka. De var så kraftiga att Tom Prahl fick skicka ut sin anfallare från omklädningsrummet för att hans taktisk skulle kunna nå fram till de övriga spelarna.

– Jag fick hålla mig på annat håll så att Tom kunde göra sig hörd.

Hostattackerna fortsatte sedan i andra halvlek.

– I och med att jag varit stilla så kom attackerna tillbaka väldigt lätt. Motståndarna tittade på mig och tänkte väl ungefär att ska du inte gå ut och dö eller nått.

Jensen byttes ut i mitten av andra halvlek och har sedan dess inte kunnat medverka på TFF:s träningar. Hostan har hållit honom sömnlös och ökat i intensitet.

– Det blir bara värre och värre, det är inte bra att det går åt det hållet. Jag har provat diverse saker, citroner och att gurgla whiskey, det hjälper inte.

Har du provat hostmedicin?

– Nej, det är sådär att ta det. Där är speciella ämnen som är dopningsklassade så det vill jag inte ta.

Jensen har konsulterat lungexperter men än så länge har någon diagnos inte ställts.

– De tycker att i och med att jag tränar och rör mig så är det inget större problem. De tror det är förkylningshosta från min förkylning för fyra veckor sedan men det släpper inte så jag är skeptisk. Jag har låga förhoppningar.

TFF:s läkare Ammar Al-Jobory är väl införstådd med Jensens problem. Under torsdagen kommer han att rådfråga en läkare på lungmedicin för att försöka nå en lösning.

– Det är svårt att säga vad det är. Det är inte den mest optimala sjukdomen för en ortoped, säger Ammar Al-Jobory.

Blir slutsatsen att hostmedicin krävs för att bota Jensen är det bekymmersamt enligt Al-Jobory.

– Många av de starkaste hostmedicinerna innehåller preparat som är dopningsklassade. Det är självklart ingenting han får samma vecka som han ska spela match.

Kan han spela på lördag mot Gais?

– Det blir nog svårt, säger TFF-läkaren.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.