Hos IFK välkomnas nya flicklag

IFK Trelleborg är en storklubb på flicksidan. Omkring 100 tjejer spelar fotboll i IFK och klubben önskar ökad konkurrens.
Sport • Publicerad 3 mars 2005
BK Ymor är nykomling vad gäller tjejfotboll. I IFK Trelleborg välkomnas utvecklingen och där ser man gärna att fler lag bildas. På bilden spelar BK Ymor internmatch. I blått Antonia Pesevska, i grönt Sirwa Kahkdost. Bild. Tomas Nyberg
BK Ymor är nykomling vad gäller tjejfotboll. I IFK Trelleborg välkomnas utvecklingen och där ser man gärna att fler lag bildas. På bilden spelar BK Ymor internmatch. I blått Antonia Pesevska, i grönt Sirwa Kahkdost. Bild. Tomas NybergFoto: 

IFK har länge varit den enda klubben i Trelleborg som haft verksamhet för flickor.

Nu har andra klubbar startat verksamhet för tjejfotboll.

– Nu är det inte bara IFK längre. Ymor, Lilla Beddinge och Skegrie har lag och det är bra. Det är viktigt att barn och ungdomar håller i gång och jag välkomnar andra lag, säger Kjell Davidsson som tränar IFK:s F90–91. Att nya lag bildas är givetvis positivt för tjejfotbollens utveckling på Söderslätt men Kjell Davidsson har förståelse för att klubbar som Stavsten och TFF ligger lågt.

– Det krävs ledare och jag tror inte att underlaget räcker till. Intresset är nog inte mycket större. Inga tjejer blir ju nekade att spela med varken IFK eller Ymor.

Men det finns mängder av pojklag för tioåriga pojkar men bara två klubbar för tjejer. Hur kommer det sig?

– Jag vet inte vad det beror på. Kanske är det svårare att få tjejer i den åldern att spela fotboll, säger Kjell Davidsson.

IFK bedriver fotboll i organiserad form i åldersgrupperna 10 till 15 år.

Äldre spelar i något av de två seniorlagen. Yngre håller till i klubbens fotbollsskola.

– Där ingår de som är nio år och yngre. Det handlar inte om något seriespel, i stället spelas mycket internmatcher och vi åker på en del turneringar och cuper, säger Kjell Davidsson.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.