Annons

Hörberg: ”Domaren för feg för att ta den”

På lördag kan TFF:s Felix Hörberg göra landslagsdebut när det svenska P20-landslaget ställs mot Danmark i Marbella. Men på måndagen grämde han sig fortfarande över den snöpliga poängförlusten mot IFK Göteborg och den uteblivna straffen. ”Domaren är för feg för att ta den”, säger han.
Fotboll • Publicerad 8 oktober 2018
Felix Hörberg vädjade om straff till domaren Patrik Eriksson under lördagens match i allsvenskan mot IFK Göteborg.
Felix Hörberg vädjade om straff till domaren Patrik Eriksson under lördagens match i allsvenskan mot IFK Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Inte nog med att IFK Göteborg kvitterade till 2–2 i den nionde övertidsminuten. Matchen kunde ha fått en helt annan utgång.

I första halvlekens absoluta slutskede drogs Felix Hörberg ner i straffområdet av Göteborgs David Boo Wiklander, men domaren Patrik Eriksson vinkade avvärjande.

Annons

– Jag har kollat på reprisen ett par gånger, det är en solklar straff. Jag är inte den heller som förstärker situationer, säger Felix Hörberg.

– Jag fattar inte hur domaren kan missa den, eller jag tror inte att han missar den, han är för feg för att ta den för den är omöjlig att missa, fortsätter yttermittfältaren.

Enligt honom borde det varit straff och målchansutvisning.

– Han drar mig i axeln och jag kan inte komma till ett avslut, säger Felix Hörberg.

Han hade på måndagen inte släppt poängtappet mot IFK Göteborg.

– Den matchen är svår att släppa. Vi var det bättre laget. Det hade varit skönt att ha med sig tre poäng till uppehållet, säger Felix Hörberg.

Han såg ut att bli matchvinnare efter att ha gjort 2–1 i 80:e minuten när han sprintade loss på sin högerkant och sköt in bollen vid bortre stolpen.

– Det var ett skönt vristskott, en bra träff jag fick till, säger Felix Hörberg.

Vad talar för att ni klarar av att nå åtminstone en kvalplats?

– Vi måste bara sätta våra chanser. Spelet finns där och i lördags var vi det bättre laget. Det som krävs är att vi gör mål för vi skapar många lägen. Det är det där lilla extra som saknas.

Annons

Nu väntar något trevligare för honom. På onsdagen åker han och TFF-målvakten Marko Johansson till Marbella med det svenska U20-landslaget.

Där väntar två matcher, på lördag mot Danmark och på måndag mot Ryssland.

– Det ska bli väldigt roligt. Det är ett kvitto på att jag gjort något bra den här säsongen, säger Felix Hörberg, som aldrig tidigare representerat ett svenskt landslag.

Två andra TFF-spelare åker också iväg på landslagsuppdrag. Deniz Hümmet är med i Turkiets U21-landslag som träningsspelar mot Frankrike på fredag och har EM-kvalmatch mot Ungern nästa tisdag.

Óttar Magnús Karlsson finns med i det isländska U21-landslaget som möter Nordirland på torsdag samt Spanien nästa tisdag.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons