1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hörberg avstängd av TFF

Felix Hörberg blev irriterad när han inför matchen mot Jönköpings Södra fick reda på att han skulle börja på bänken och avvek från samlingen, när laget skulle påbörja resan till Småland. Nu har TFF stängt av Felix Hörberg i en veckas tid.
Felix Hörberg stängs av en vecka av TFF.
Foto: Andreas Hillergren

När TFF föll mot Syrianska saknades Felix Hörberg. Enligt klubben har han varit sjuk i två veckor, och det har han, men till saken hör att han kommer att bli avstängd från träningen nästa vecka.

Detta på grund av att han avvek från samlingen inför matchen mot Jönköpings Södra den 23 juni.

Enligt uppgifter till TA-sporten blev Felix Hörberg irriterad när han fick reda på att han skulle sitta på bänken. TFF hade avresa till Jönköping efter träningen, men då avvek Hörberg.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

TFF:s manager Peter Swärdh och klubbdirektör Mattias Kronvall bekräftar nu för TA-sporten att det uppstod en disciplinär situation inför resan mot Jönköping.

Peter Swärdh har inte velat kommentera händelsen tidigare när TA-sporten frågat om den, utan sagt att Hörberg varit sjuk.

– Felix har varit sjuk från vår träningsuppstart därför har det varit en fördröjning i kommunikationen från vår sida. Detta är en personalfråga så det blir en fråga för Mattias (Kronvall), säger Peter Swärdh.

Men managern bekräftar att Felix Hörberg avvek inför matchen mot Jönköping.

– Han var med och tränade hela passet inför matchen mot Jönköping och blev uttagen till truppen till matchen men avvek och var därför inte med, säger Peter Swärdh.

Det accepterar ni inte?

– Nej det är inte okej, säger managern.

Mattias Kronvall har fått ta hand om ärendet.

– Vi har en händelse inför matchen mot Jönköping och utifrån det har det blivit disciplinära åtgärder. Han kommer att få träna individuellt nästa vecka så att vi håller i gång hans fysiska stauts, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.

– Felix har varit sjuk och vi har inte hunnit träffa honom förrän denna veckan och därför har vi inte kunnat kommentera händelsen, vi ville träffa honom först, fortsätter han.

Vad säger Felix?

– Det är någonting mellan oss. Han är anställd av oss och vad som sägs mellan oss stannar där, säger Kronvall.

Felix Hörberg har inte tränat med TFF sedan laget drog igång efter sommaruppehållet förra tisdagen.

Spekulationerna från TFF-fans om att Hörberg inte är sjuk har tagit fart sista dagarna då han på sin personliga Instagram-sida lagt upp en bild från Marbella. Han var i den spanska staden när spelarna hade semester, men la på torsdagskvällen upp en ny bild där han är i Marbella.

– Han var här i slutet av denna veckan så det måste vara en gammal bild, säger Kronvall.

Det finns även ett videoklipp från senaste veckan där han har spelat padel, vilket fick många att misstänka att han inte varit sjuk.

– Vad han har gjort sista dagarna vet jag inte, men han har varit sjuk. Vi träffade honom på onsdagen, vad som har hänt därefter har han all rätt att göra. Han har varit sjuk, därför har vi avvaktat med avstängningen som vi verkställer nästa vecka, säger Mattias Kronvall.

Kan det bli mer än en veckas avstängning?

– En vecka är det vi har sagt initialt.

Har ni varit med om det här innan?

– Nej något sådant här har aldrig inträffat innan så det här får vi ta lärdom av.

Vill ni att han fortsätter i TFF?

– Han är anställd av klubben.

Ser ni något problem inför framtiden efter den här händelsen?

– Det får våra dialoger utvisa, säger Mattias Kronvall.

20-årige Felix Hörberg gjorde succé i TFF förra säsongen. Han flyttades upp från U19-truppen under vintern och tog plats i A-laget. Förra året startade han 27 matcher i allsvenskan och svarade för fyra mål. Han fick även göra debut i U21-landslaget.

Denna säsong har det blivit två mål och två sist på elva matcher.

TA-sporten har sökt Felix Hörberg vid flera tillfällen de senaste dagarna utan att lyckas.