Hoppfull Hanson söker form

Henrik Stenson vann i fjol. I år hoppas en annan skåning göra succé. Peter Hanson är rankad 56:a i världen och är därmed för första gången kvalificerad för start i matchspels-VM. Debutanten från Stora Slågarp ställs mot världstian Vijay Singh i första omgången.
Sport • Publicerad 18 februari 2008

På onsdag börjar matchspels-VM på The Gallery Golf club i Tucson, Arizona. De 64 bästa i världen är kallade. Med två dagar kvar är ryggskadade amerikanen Brett Wetterich den ende som uteblir.

I matchspels-VM är det ettan på världsrankingen som möter nummer 64 i första omgången, tvåan som möter nummer 63 och så vidare.

- Det här ska bli riktigt kul. Matchspel är intressant; här handlar det bara om 18 hål. Samtidigt är det lite mer slumpartat än en vanlig tävling, du kan spela riktigt bra och ändå åka ut, säger Peter Hanson.

Förra veckans förberedelser tillbringades i San Diego. Formmässigt är Hanson en smula osäker efter det ojämna spelet i Dubai för två och halv vecka sedan.

- Det gick lite knackigt, både puttningen och det långa spelet och jag fick kämpa för att klara cutten. Förra året var jag väldigt stabil, sedan valde jag att ta fyra veckor ledigt. Det kan ha gjort att man blivit lite osäker.

Banan på The Gallery Golf Club är inte riktigt vad som brukar passa Peter Hanson.

- Banan är väldigt bred med väldigt generösa områden. Det är inget som brukar passa mig hundraprocentigt. Jag brukar spela bättre på tuffare banor.

Måndagens och tisdagens inspelningsvarv lär ge besked om formen är i antågande. På onsdag väntar Vijay Singh.

- Vem man möter spelar egentligen ingen roll. Det handlar mycket om det mentala och så känns puttningen lite extra viktig i matchspel. Puttar du väldigt bra kan du sätta motståndaren under press.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.