Hoppet lever trots förlust

Det handlade om vinna eller försvinna. Tif Vikings förlorade mot Osby med 2–4 men försvann inte ändå. Kalmar gav oväntad hjälp och hoppet om division två lever fortfarande.
Sport • Publicerad 12 mars 2010
Tif Vikings Martin Björnfot tvingas kröka rygg mot Osby.
Tif Vikings Martin Björnfot tvingas kröka rygg mot Osby.Foto: 

TRELLEBORG. Det var tomma blickar och besvikelse när Tif Vikings spelare vankade mot omklädningsrummet efter tredje förlusten på fyra kvalseriematcher.

– Bittert. Nu är det kört, konstaterade lagkaptenen Christian Carlsson.

Det trodde tränaren Rickard Åkesson också. Men Kalmars sensationella 2–1-seger mot Jonstorp öppnar för möjligheten till en andraplats.

– Jag blev rätt glad när jag hörde det. Slår vi Kalmar borta på söndag samtidigt som Osby slår Jonstorp har vi chansen, resonerade Rickard Åkesson.

Om så blir fallet väntar en direkt avgörande match mellan Tif Vikings och Jonstorp.

Men med gårdagens match på näthinnan känns steget dit långt. Vikings har förtvivlat svårt att hålla tillräcklig klass över tre perioder.

Aggressiv inledning och 1–0-ledning i första periodvilan följdes av tre baklängesmål på åtta minuter i mellanperioden.

– Det är svårt att förklara vad som händer. Det kändes som om vi trodde att vi hade vunnit redan, sa Tif-tränaren.

Med 4–2 i ryggen i tredje perioden höll Osby säkert undan. Tif Vikings hade förtvivlat svårt att etablera tryck i anfallszon och de heta chanserna var lätt räknade.

Spöket Osby tillfogade Vikings det femte nederlaget på fem inbördes matcher under säsongen.

– Osby vinner för att de har hjärta. De krigar, de krigar och de krigar; det vinner de på i längden, sa Rickard Åkesson.

Lagkaptenen Christian Carlsson hade en annan analys.

– Vi förlorar på detaljer. Vi fibblar med pucken på blålinjen och går för långt ner med tredje mannen i anfallszon. Då vänder Osby snabbt, de är duktiga på det.

Vad är det som gör att Vikings inte räcker till den här säsongen?

– Vi är ett ungt lag. Många spelare har inte spelat A-lagshockey och många har inte spelat i division två innan och det är stor skillnad.

Mathias Persson, Kalle Nilsson och Robin Lundin tillhörde topparna mot Osby.

Division två till hösten är långt borta, men ännu finns faktiskt chansen.

Samtliga gruppvinnare i de tre kvalserierna samt den bästa tvåan är garanterade plats i division två. Om inga division ett-lag från de södra hockeydistrikten åker ur blir det division två spel också för de övriga två grupptvåorna.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.