Hopp och förtvivlan för Trelleborgs ABK

Trelleborgs ABK:s U-lag kvalade in till USM-finalen i Falun och då nya sponsorer dykt upp kan laget också åka. Men då har i stället inte A-laget råd att åka till elitkvalet i Sundsvall, som man överraskande nått – med nedflyttning till division tre som följd!
Sport • Publicerad 16 november 2004

Alla med sympatier för tyngdlyftarna i Trelleborgs ABK har nog svårt att bestämma sig för om det är gråt eller skratt som gäller just nu. Källan till skratt först: Klubbens U-lag säkrade vid tävlingarna på hemmaplan i helgen en plats i USM-finalen i Falun första helgen i december. Det var väntat, men det som var osäkert var om klubben över huvud taget skulle ha möjlighet att skicka sina duktiga ungdomar till Falun. I klubbkassan var det nämligen tomt. Allehanda berättade om problemet i en artikel – vilket fick saker att hända.

– Man kan väl säga att efter det hörde företag av sig till oss och ville hjälpa och även fritidsförvaltningen gjorde det. Mycket roligt, säger tränaren Ingmar Aldenhov som alltså kan skicka sina talanger till Falun.

Men i samma veva dök ett nytt problem upp, även det till följd av toppinsatser av klubbens lyftare. TABK:s A-lag, med Björn Falkland i spetsen, var för en tid sedan ett av lagen som riskerade att åka ur division ett.

Efter en raketspurt har dock TABK överraskande nått kvalet till elitserien! Det kvalet avgörs i Sundsvall helgen innan USM-finalen och nu är det i stället det som får stryka på foten. Och här blir det svårare att få till en räddningsinsats. Detta eftersom det inte bara är pengar som fattas. De bästa lyftarna i U-laget, framför allt Ragnar Öhman, lyfter också i A-laget.

– Vi kan inte skicka dem till elitseriekvalet veckan innan, de måste få fokusera på sin huvuduppgift, säger Ingmar Aldenhov.

I och med att A-laget nu uteblir från kvalet i Sundsvall flyttas TABK ner i division tre och får dessutom böta mellan två och tre tusen kronor.

– Det här innebär att de äldre får börja om helt. En missräkning, konstaterar TABK-tränaren.

Jonas Gustafsson

Tyngdlyftning Trelleborg
Tyngdlyftning Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.