Annons

Höllvikentalang tog UEM-guld

Patricia Berghult vann 60-kilosklassen efter övertygande boxning.
Sport • Publicerad 30 oktober 2010

Patricia Berghult är den senaste i raden av mästerskapsmedaljörer från Höllvikens boxningsklubb. På lördagen vann hon ungdoms-EM.

Finalen i franska Calais, mot hemmaboxaren Mélanie Bouveur, blev Patricia Berghults tuffaste under mästerskapet.

Annons

Men till slut stod den 16-åriga svenskan som segrare i 60-kilosklassen efter 5–1 i finalen.

– Jag försökte bara ta en match i taget. När man kom till semifinal kände man att det kunde funka, och det gjorde det, sa Patricia Berghult.

Under hela mästerskapet har motståndarna haft väldigt svårt att få in godkända träffar på talangen från Höllvikens BK och finalen var inget undantag. Först i sista ronden träffade fransyskan, men då var det mer eller mindre avgjort redan.

– Jag hade en bra guard, därför blev det inte så många träffar. Och så rörde jag fötterna bra så att jag blev svåråtkomlig, förklarade Patricia Berghult blygsamt.

Katrin Enoksson, en av två förbundstränare på plats, tog till något större ord.

– Patricia har gjort en fantastisk resa, en riktig kanoninsats. Hon fick i och för sig en bra väg fram till finalen, men det spelar ingen roll. Hon var bäst.

Höllvikentränaren Ken Kvist har följt adeptens framgångar hemifrån och tog det hela med fattning.

– Jag är inte överraskad. Patricia har visat att hon kan gå upp och boxas mot vem som helst.

– Det är en positiv spiral som vi är inne i nu, men det gäller att vara ödmjuk i framgången. Det är så många som är delaktiga och det är härligt att få dela den här glädjen med alla.

Fredrik Hedenskog
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons