Höllvikens Gif förnedrade IFK

Med nästan osannolika 7-1 (3-0) vann Höllvikens Gif derbyt mot IFK på Vångavallen och redan efter 3-0 handlade det kort och gott om en förnedring, där IFK-arna oftast agerade mer som division sju- än som division två-spelare.
Sport • Publicerad 17 september 2002

Efter 0-7 verkade varje hemmaspelare önska sig till omklädningsrummet snarast möjligt men då kom trsötmålet som en liten skänk från ovan, där inhopparen Magnus Wahlfrid elegant skarvsköt bollen över en chanslös Jonnie Fedel i Gif-målet. - Det var faktiskt ett jättebra mål. Han gör det enda rätta och den bollen hade inte ens Asper tagit, analyserade jätten i gästernas mål med ett stort smil på läpparna. IFK kom aldrig med i spelet och bättre blev det så klart inte, när Magnus Persson blev utvisad några minuter före pausen. Magnus hade ett gult kort och fastnade i hasorna på André Cedermarker vilket gjorde att domaren Thomas Wolter såg rött. När Magnus åkte ut stod det redan 0-2, sedan först André Cedermarker elegant knorrat in en frispark efter 19 minuter och från 25-talet meter. Bollen satt som klippt och skuren i Dan Sadés högra kryss - helt otagbart! 0-2 gjordes av Martin Nordbladh på en målvaktsretur - fem minuter innan Magnus utvisning. 0-3 kom i den första halvlekens sista minut och det var på nytt Martin Nordbladh som gjorde mål. Denna gång på en praktnick förbi en chanslös Dan Sadé. Målet gav så klart gästerna stort självförtroende att ta med sig både in i omklädningsrummet och ut igen efter pausen och väl på planen igen agerade IFK-arna som ett krossat lag. Det blev Magnus Bergström förunnat att göra 0-4 - på en frispark som gick rakt igenom IFK-försvaret från sidolinjen och 30-talet meter bort och därefter radades Gif-chanserna upp på löpande band. Vilner Registre nickade in en hörna till 0-5, Thomas Strandberg slog in en retur till 0-6, innan Vilner på nytt slog till, eller...? - Nej, det är mitt mål. Skottet touchar mig och studsar in i målet, förklarar Tim Jörvall efter matchen men Vilner protesterar: - Jag gör ju inte mål så ofta - det måste väl vara mitt mål? Nu blev det till sist alltså ett tröstmål för hemmalaget men då stod klockan på 90 minuter och som sagt - det var en förnedringens kväll för IFK Trelleborg. Division 2 Södra Götaland IFK Trelleborg-Höllvikens Gif 1-7 (0-3) IFK: Magnus Wahlfrid. HGIF: Martin Nordbladh 2, Vilner Registre, Magnus Bergström, Thomas Strandberg, Tim Jörvall, André Cedermarker. Publik: 389