Annons

Höllvikens Gif-BK Näset först av träningsmatcher

Tuffa träningspass präglar januari och en bit in i februari för fotbollslagen på Söderslätt men i dag inleds också träningsmatchandet och årets start sker på Höllvikens idrottsplats.
Sport • Publicerad 4 februari 2005

Det har redan halvt ältats, att Höllvikens Gif-BK Näset bara för något år sedan skulle ansetts som en löjlig match – mellan två lag med helt olika förutsättningar.

Nu är den tiden – en gång för alla – slut och i år skiljer bara en serie lagen emellan och därför är det också, så klart, fullt relevant med en träningsmatch. I dag är det också dags och matchen innebär också årspremiär överhuvud taget för utomhusmatcher på Söderslätt.

Annons

När väl BK Näset har kommit i gång med matchandet är man också ordentligt i gång och redan nästa helg väntar två nya matcher, mot Lunds Bois under lördagen och mot BK Flagg dagen efter.

– Från början fanns inte matchen mot Gif med i planerna och därför tänkte vi att alla skulle få lufta sig i matcherna mot Lund och Flagg, meddelar tränaren, Jan-Åke Jönsson.

Inför mötet med Gif saknas flera av Jan-Åkes säkra kort på grund av skador och resor och bara för att nämna några: Jonas Myllenberg, Philip Nordh, Niklas Skoog, Anders Jemail, Jens Wikman samt Andreas Ruud.

– Vi kommer med tre juniorer på avbytarbänken men när vi är fulltaliga har vi en ganska bred trupp och vi har legat kring 25-talet spelare på de senaste träningspassen, fortsätter Jan-Åke. Den senaste i raden Näset-nyförvärv är Freddie Damianovic, från Limhamns IF och han debuterar. I grunden är Freddie forward men uppträder på mittfältet i dag.

I Gif-lägret finns också ett antal nyförvärv och av dessa inleder André Hansson på högerbackplatsen och André kommer från TFF. I övrigt informerar tränaren, Caspar Pauckstadt, så här:

– Nye målvakten från Oxie, Niklas Uddenäs och Marcus Eskilsson står en halvlek vardera och på bänken inleder Niklas Öberg, från IFK Malmö, Alexander Nunez, Bunkeflo samt Maichael Hansson, den förre TFF-aren.

– "Micke" ser stark ut och sammantaget ser det väldigt bra ut, avrundar Caspar.

Matchen mellan de båda Höllviken-lagen spelas på konstgräsmattan med start klockan 12.

En annan match av visst intresse spelas på grusplanen i Svedala, där Mabi möter hemmalaget. Det intressanta med den matchen är att Ulf Larsson därmed gör comeback utomhus som huvudtränare – efter TFF-sparken förra sommaren.

Sigge Hansson

FOTBOLL HÖLLVIKEN
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons