Annons

Höllvikens F16-lag till SM-final

Höllvikens Gif är klart för final i F16-SM efter en övertygande semifinalseger – 6–0 – över Qbik.
Sport • Publicerad 30 oktober 2010

– Det blir en jätterolig final, tror jag. En riktig maktkamp. Lilla Höllviken mot stora AIK, sa Höllvikens tränare Otto Persson efter segern.

Semifinalen blev egentligen aldrig någon match. Höllviken tog en tidig 2–0-ledning och Qbik kunde aldrig hota. Motståndarna skapade knappt en enda farlighet och Höllviken kunde glida ifrån, bland annat efter tre mål av Sandra Karlström.

Annons

– Det var en jättebra insats från alla. Vi kunde gå runt på folk och vila några spelare i slutet, berättade Otto Persson.

Höllviken nådde SM-slutspelet även i fjor, men den gången räckte man inte riktigt till mot ett och två år äldre konkurrenter.

I år är läget ett annat.

– Laget är mycket starkare i år. Det ska bli en höjdare att spela final, tyckte Otto Persson.

Där väntar AIK, som fullständigt körde över Frösö i den andra semifinalen. 11–0 imponerar.

– De har mer eller mindre tömt norra Stockholm på duktiga spelare och har mosat allt motstånd på vägen fram. De kommer med sitt bästa lag, så det gäller verkligen att vi är med från början och ligger nära dem. Det gäller att få dem att jaga, för det gillar de inte, sa Otto Persson.

Fredrik Hedenskog
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons