Annons

Höllvikens boxningsstjärna kan sluta

Boxningsstjärnan från Höllviken, Klara Svensson, funderar på att lägga handskarna på hyllan. Det berättar hon i en intervju med SVT.
Boxning • Publicerad 5 januari 2019
Norges Cecilia Braekhus och Sveriges Klara Svensson i sin titelmatch under 'The Nordic Rumble' i Oslo i början av 2017. Nu vill Klara Svensson ha revansch.
Norges Cecilia Braekhus och Sveriges Klara Svensson i sin titelmatch under 'The Nordic Rumble' i Oslo i början av 2017. Nu vill Klara Svensson ha revansch.Foto: Braastad, Audun

Av totalt 20 proffsmatcher har 31-åriga Klara Svensson vunnit 18. Nu har hon inte boxats sedan maj och funderar på att lägga av.

Det finns dock en match kvar hon kan tänka sig att gå, ett returmöte mot Cecilia Braekhus.

Annons

– Jag var frustrerad efter förlusten mot henne, säger Svensson till SVT Sport.

Hon berättar vidare att hennes chef jobbar för att få till en sådan match, men blir det ingenting på en månad är karriären som proffsboxare slut.

– Skulle det dra ut på tiden har jag väldigt många andra projekt på g, så får man kanske inse att jag har gjort det mesta man kan göra både som amatör- och proffsboxare och får kliva ut oskadad och med ett väldigt bra CV, säger Svensson till SVT.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons