Annons

Höllviken och Svedala är storfavoriter

I söndagens seniorgruppspel återfinns Höllvikens Gif, Svedala IF, Minnesbergs IF, Gislövs IF samt Klagstorps IF.
Sport • Publicerad 25 november 2005

Höllvikens Gif verkar stå inför ett generationsskifte och redan har flera av årets mest tongivande lämnat. Thomas Magnusson är ju klar för IFK Norrköping och Martin Nordbladh återgår till IFK Trelleborg och varken Michael Hansson eller Meysam Javan får något nytt kontrakt. Dessutom är det fortfarande inte klart, ifall duktige Johan Isgren fortsätter. Resonemanget innebär att publiken förmodligen får se ett ovanligt ungdomligt HGIF-lag i TA-cupen.

Flera lovande spelare i den egna ungdomsverksamheten är på väg att flyttas upp i seniortruppen och dit hör bland andra superlöftet och P15-landslagsmannen, Elvir Biberic. Vidare finns de båda 17-åringarna, Erik Bergqvist och Erik Engqvist med i nye tränaren Michael Sanders planer:

Annons

[S] Vilka som kommer med är ännu inte klart, men en sån som Elvir har ju visat framfötterna på träning. Vi har många duktiga bland de här unga och någon av de här talangerna kommer få chansen att visa upp sig, säger Sander.

För den nye Gif-tränaren är TA-cupen en ny bekantskap.

– En rolig grej som är viktig för spelarna. Alla vill vara med i cupen och vi vill gärna vinna. Det gick väl bra förra året?

Jodå. Seger i semifinal över TFF, men förlust i finalen där Vellinge överraskade. Tillsammans med Höllviken framstår Svedala som favorit att följa med till finalkvällen. Även Svedala är inne i en generationsväxling, där man har planer på att flytta upp en handfull lovande ungdomsspelare i seniortruppen. Tillbaka i Svedala är duktige målvakten, Johan Jönsson, som stod i BK Ymor i år. Om det nu finns två solklara favoritlag i söndagsgruppen, så finns det samtidigt småklubbar som kan överraska. Minnesberg ligger visserligen i division sex men har flera duktiga och tekniska spelare som passar alldeles utmärkt inomhus. Detsamma gäller Gislöv från samma serie och nog kan väl även nyuppflyttade division sexlaget, Klagstorps IF, överraska, eller...?

Aktuella juniorer denna första söndag är de från TFF 1, IFK 2, Vellinge IF 1, BK Näset, Anderslövs Boik samt Gislövs IF. Även här finns väl klara favoriter i TFF-arna men även här finns, så klart, utrymme för en och annan överraskning.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons