Annons

Höllviken och IFK i samma sits

IFK Trelleborg och Höllvikens Gif ligger inte bara i division två tillsammans - man har det precis lika kärvt ekonomiskt sett. IFK-fotbollens problem har kommit i dagen tidigare och Gif:s blev officiella i och med årsmötet i måndags kväll.
Sport • Publicerad 19 mars 2002

Med facit i hand ställer man sig frågan, om den tillträdande kassören Rune Bokander verkligen vet vad han ger sig in i och inte blev väl medlemmarna mycket lugnade av Runes egen presentation, där det lät så här: - Jag har väl ingen erfarenhet alls av föreningsliv tidigare och när det gäller ekonomi är jag inte så insatt. Jag tackade också nej fem gånger, innan jag till sist accepterade, när Mats hela tiden kom tillbaka. Mats (Nilsson) är ordförande i Höllvikens Gif och dessutom kontorschef vid Föreningssparbanken i Höllviken och det är möjligt att det finns ett samband, då det visar sig att klubben har en beviljad checkkredit på hela 550 000 kronor. Det borde i alla fall inte vara helt enkelt för en totalt utomstående förening - utan någon som helst säkerhet - att få en så pass stor checkkredit beviljad.Inte minst borde problemen förstärkas av upprepade minusiffror i protokollet - år efter år. Den gamla anrika småklubben gjorde visserligen sportsligt den bästa säsongen någonsin och slutade som fin femma i division två södra men den senaste tioråsperioden med spel i just division två och tre har raserat allt av gammal kontrollerad ekonomi. Räntekostnader på nästan exakt 60 000 kronor och banklån på över 600 000 kronor talar sitt tydliga språk och då skall man ändå veta nyordningen. Nyordningen är nämligen den, att alla pengar som föräldrar och barn drar in under Halör Cup och Tjejcupen - och det handlade under 2001 om ansenliga summor; 187 000 respektive 60 000 kronor - tar huvudstyrelsen hand om, även om man från styrelsehåll talar om "öronmärkta" pengar. Utan dessa pengar skulle föreningens underskott ligga på ytterligare en kvarts miljon eller då närmare 900 000 kronor! Det var mer än en och annan som rynkade på ögonbrynen, när ekonomin - eller egentligen; bristen på ekonomi - kom upp men den ende som hade någon erinran var valberedningens Nils-Ove Jepsson. Nils-Ove undrade över den - vid de senaste två årsmöten - så omtalade saneringen av just ekonomin och Mats Nilsson kunde endast hålla med om misslyckandet. - Vi har dock goda förhoppningar om ett nollresultat i år och jag är säker på att vi är på rätt väg, sa Mats.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons