Annons

Höllviken klart för inne-SM

DM-slutspelet i Skurup - som avgjordes under nästan hela söndagen - hade som morot att båda finallagen blir Skånes representanter vid kommande SM-gruppspel. I Göteborg den 17 och i Jönköping den 18 januari.
Sport • Publicerad 14 december 2003

Höllvikens Gif hade att möta Skillinge IF, Åhus Horna BK samt Gantofta IF i gruppspelet och inget lag vållade egentligen några problem. 4-1 mot Skillinge följdes av 3-1 mot Åhus Horna, innan man rundade av med 4-3 mot Gantofta. - Mot Gantofta ledde vi med 4-1 och släppt till lite onödigt mot slutet, menar tränaren Caspar Pauckstadt och lagledaren Robert Einarsson instämmer - efter finalmatchen. Final blev det nämligen i och med gruppsegern och där fick man möta årets seriekonkurrenter i division två, IFK Hässleholm. Hässleholm vann nästan lika säkert sin grupp, även om Lunds BK var nära att stjälpa men via 5-4 blev göingarna alltså Gif:s finalmotståndare. - Utan att bortförklara Hässleholms seger, bidrog säkert att man hade tolv man med till Skurup och att vi bara kom med åtta. DM spelas 2x12 minuter och det blir tufft efter hand, menar Robert Einarsson. Gif tog ledningen i finalen genom Martin Nordblad men Hässleholm vände och vann med 2-1. Därmed får också Hässleholm åka till Göteborg och Jönköping till Jönköping och så var bestämt redan före DM-spelet. Höllviken kom med lovande, Markus Eskilsson, i målet och Markus har precis kommit hem från ett lyckat gästspel med Nottingham Forest. Förutom träning deltog han i två träningsmatcher och engelsmännen lär ha varit nöjda med gästspelet. - Jonnie (Fedel) fortsätter dock och det kommer därför att bli fortsatt kamp om målvaktsplatsen, siar Caspar Pauckstadt. Martin Nordblad visade målform och blev Höllvikens bäste målskytt med fyra mål och närmast kom Magnus Bergström, Ola Broddén samt Andreas Wihlborg - som alla gjorde vars två mål. Innan SM-gruppspelet i januari har Höllviken att spela i Skånecupen i Malmö under mellandagarna och så här avrundar Caspar Pauckstadt inför inomhussäsongens fortsättning: - Det är ett bra sätt att hålla igång och att hålla motivationen uppe genom tävlingsmoment.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons