Annons

Höllviken fortsätter att överraska alla

Höllviken ansågs vara den sämsta nykomlingen någonsin i högsta ligan. Men nu får nog innebandysverige tänka om. 8–4 mot Mullsjö var den andra raka hemmasegern för succélaget med stark trelleborgsprägel.
Sport • Publicerad 16 oktober 2014
Måljubel. Åtta gånger fick Höllviken jubla i går hemma mot Mullsjö. Här har Trelleborgaren Daniel Persson (till höger i pannband) just gjort 5–3. Nykomlingen tar för sig i Superligan.Foto: Foto: Jonas Jakobsson

En nästintill fullsatt Halörhall, 526 åskådare, fick jubla högt i går – igen. Höllvikens IBF är en fräck nykomling.

Åtminstone i sin egen hemmahall.

Annons

8–4 mot Mullsjö var ett bevis på att 4–3 i hemmapremiären mot Storvreta inte var någon tillfällighet.

– Här är vi svårslagna, vi känner oss trygga här hemma, konstaterar Fredrik Sjöstedt, en av sju trelleborgare i och kring laget (se faktaruta).

Dessutom är det många trelleborgare på läktaren.

– Det känns som om ena sektionen bara är trelleborgare, konstaterar Fredrik Sjöstedt.

Höllvikens IBF bildades först 2008 och har nästan gått rakt igenom seriesystemet. Laget har gått från division ett till superligan på två år.

För två säsonger sedan kämpade laget mot Palmstaden i division ett.

Har rest sig efter tuff start

Men Höllviken fick en tuff start i Superligan. 6–10 och 5–10 i de två första matcherna, båda på bortaplan, mot Helsingborg och AIK.

– Vi hade lite hybris i början. Vi försökte gå in och styra spelet. Men tappar man bollen på den här nivån straffar det sig direkt. Nu spelar vi betydligt säkrare, säger Fredrik Sjöstedt.

Höllviken gick tillbaka till det spel som tog upp dem till Superligan. Därefter har det nu blivit två hemmasegrar och en knapp förlust borta mot starka Falun, 6–7.

Annons

– Nu ligger vi lågt och är tajta i defensiven och så tar vi spelvändningar när vi får chansen, vi är bra på att hitta lösningar när vi ställer om, anser Fredrik Sjöstedt.

Det märktes i går.

Efter en mållös första period och en tidig ledning för Mullsjö i den andra perioden hittade Höllviken rätt när de ställde om. Först assisterade Sjöstedt Mattias Andersson till det första hemmamålet.

Två mål av Pontus Karlsson innebar att det var 3–1 i andra pausen.

Viktigt mål av Persson

När Mullsjö kröp närmare i sista perioden och reducerade både till 2–3 och 3–4, behöll Höllviken skärpan i defensiven och kontrade snabbt när de erövrade bollen.

Trelleborgaren Daniel Persson gjorde viktiga 5–3 med tio minuter kvar efter att ha fått ett läge från högerkanten och sedan spelade Höllviken ut.

Två mål på nio sekunder såg till att det var 7–3 och sedan gjorde Viktor Ottosson 8–3 i tom bur med en och en halv minut kvar.

Med en sekund kvar snyggade Mullsjö till siffrorna.

– Alla snackar om att vi är dåliga. Men vi gick upp av en anledning. Det är fruktansvärt skönt att vinna igen och visa att vi inte vann mot Storvreta på grund av tur som vissa snackat om, säger Daniel Persson.

Annons

Var det inte jobbigt med den tuffa starten ni fick?

– Nej för vi visste vad vi gjort för fel. Nu har vi rättat till dem och är inne i det, vi visar också att vi har tempot i oss, säger Daniel Persson.

Hans lagkamrat Fredrik Sjöstedt tycker att det är skönt att Höllviken kan slå ur underläge.

– Det är nog fortfarande ingen som tar oss riktigt på allvar. Nu har vi alla fall tagit fler poäng än vad Mora gjorde när de åkte ur, så vi kan inte bli sämst någonsin, konstaterar Fredrik Sjöstedt.

– Nu ska vi bara ta med oss det här spelet på bortaplan också, fortsätter han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons