Annons

Höllviken byter tränare – igen

Sport • Publicerad 16 juni 2006

Så var det dags igen – Höllvikens Gif byter tränare.

– Vi har som målsättning att slussa både spelare och ledare vidare. Så det här är bara trevligt, säger ordföranden Mikael Wettergren.

Annons

Två matcher kvar, sedan lämnar Michael Sander tränaruppdraget i Höllvikens Gif för att bli assisterande tränare i danska Hvidovre i division två.

– En sån här chans får man bara en gång. Jag kommer till en klubb motsvarande svenska ettan och ambitionen är att klättra. Först och främst att vinna tvåan, säger Michael Sander.

En av anledningarna till klubbytet är att han nu får kampera ihop med förre Gif- och TFF-tränaren Ulf Larsson som i sin tur lämnar Mabi.

– Uffe och jag har känt varandra i 35 år och har velat jobba ihop och nu dök chansen upp.

Michael Sander och Höllvikens Gif skiljs åt i samförstånd.

– Vi har som målsättning att slussa både spelare och ledare vidare. Så det här är bara trevligt. Vi är jättenöjda med Micke och det är klart att vi blev lite paffa att den här chansen dök upp så snabbt, säger Mikael Wettergren.

Ännu ett tränarbyte i Höllviken således. Tränaren som kommer blir den fjärde inom loppet av ett år.

– Vi har fyra alternativ i dagsläget och ska granska några till som hört av sig. Vi hoppas få det hela klart inom de närmaste 14 dagarna, säger Mikael Wettergren.

Vilka egenskaper söker ni?

– Samma som de Micke besitter. Han ska kunna bygga ett lag. Vi har en treårsplan med sikte på division ett. Satsningen på våra unga spelare har redan börjat och de har utvecklats under Mickes ledning.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons