Annons

Höllviken bröt förbannelsen i superligan

Sex raka förluster fick räcka. När Höllvikens IBF mötte Örebro i superligan blev det offensiv islossning och storseger med 11–4. Trelleborgsbördige Daniel Persson gjorde det viktiga första målet, vilket blev början på ett femfaldigt målfyrverkeri i slutet av första perioden.
Innebandy • Publicerad 3 november 2018
Daniel Persson lirade åter tillsammans med sina forna kedjekamrater Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlson. Trion svarade tillsammans för åtta mål i den viktiga matchen mot Örebro.
Daniel Persson lirade åter tillsammans med sina forna kedjekamrater Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlson. Trion svarade tillsammans för åtta mål i den viktiga matchen mot Örebro.Foto: Tomas Nyberg

Sex raka förluster och tidigt 0–1-underläge i den viktiga hemmamatchen mot Örebro kunde ge anledning till negativ anspänning. Men någon sådan hann aldrig infinna sig. Höllviken kvitterade och ryckte till en 5–1-ledning redan till första periodvilan.

– Jävligt skönt, det är extra viktigt att ta poäng mot de här lagen som kommer att vara i samma del av tabellen som vi själva, sa rutinerade Fredrik Sjöstedt, med Palmstaden som moderklubb, som den här säsongen har blivit omskolad till back.

Annons

– Idag är vi betydligt bättre fysiskt jämfört med laget vi möter. Örebro är ett ganska ungt och tunt lag, vi vinner i stort sett alla dueller, kommer ut med bollen och kan kontra, resonerade Sjöstedt, som trots att han har sina huvuduppgifter i defensiven hann med en spektakulär framspelning under Höllvikens målkavalkad i första perioden.

Mellan 10.31 och 18.06 i första perioden gick Höllviken från 0–1 till 5–1.

Daniel Persson kvitterar här till 1–1.
Daniel Persson kvitterar här till 1–1.Foto: Tomas Nyberg

Daniel Persson gjorde både det första och den sista fullträffen i hemmalagets målexplosion.

– Jag fick spela med den gamla kedjan igen. Kul att målskyttet lossnar överlag, sa Daniel Persson, som agerade i en mer tillbakadragen forwardsroll tillsammans med Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlson.

Höllviken drygade ut ledningen i andra perioden innan Örebro bjöds tillbaka och hade viss vittring via 8–4 inför sista perioden. Men Höllvikens offensiva skärpa höll i sig.

Forne forwarden Fredrik Sjöstedt gör sin första säsong som back.
Forne forwarden Fredrik Sjöstedt gör sin första säsong som back.Foto: Tomas Nyberg

Nio poäng efter nio matcher gör att Höllviken nu kliver över på rätt sida nedflyttningsstrecket.

– Det gäller att klara kontraktet först och främst, sa Daniel Persson.

Tränaren Joon Berggren understryker också att det är det som gäller.

– Skillnaden med den här matchen jämfört med tidigare är att vi får utdelning. I de andra matcherna har vi haft lika mycket skott men bara gjort två, tre mål. I dag är effektiviteten där vi vill att den ska vara, då vinner man matcher, sa Joon Berggren, som gör sin första säsong som huvudtränare i Höllviken.

11–4 är anmärkningsvärda segersiffror för Höllviken på högsta innebandynivå.

– Om det har hänt innan har det nog bara hänt en gång i så fall, sa Fredrik Sjöstedt.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons