Annons

Hököpinge har bästa seniorerna på Söderslätt

Arrangerande Hököpinge BK tog hem den "tyngsta" bucklan, när Söderslättsmästerskapen avgjordes under lördagen i Vellinge sporthall.
Sport • Publicerad 7 januari 2007

Även om brottningen som presterades i stort var av bra kvalitet bör noteras, att det kom att handla om ett rumphugget mästerskap. Hur ska man annars tolka "ynka" 84 invägda brottare? Då gäller såväl seniorer som ungdomar och tjejer och fördelningen var 37, 35 och tolv i nämnd ordning.

Som mest fanns fem brottare i två viktklasser bland seniorerna, annars handlade det om fyra eller endast tre brottare.

Annons

Samtidigt som invägda brottare alltså var starkt begränsat fanns endast två "gamlingar" med. Det handlade om hemmalagets Paul Edvinstam och Starkes Taso Gramatikos. Heder åt alla andra fördettingar som inte ställde upp...

För rutinen bland segrarna stod Kim Holk för och Kim föregick därmed med det bästa av goda exempel – som nyutnämnnd huvudtränare i Hököpinge! Bland övriga segrare som också imponerade finns Starkes Dennis Vollenweider, Svedalas Fredrik Schön samt Hököpinges Anders Nilsson. Ingen av dessa mötte något större motstånd, där dock Altonas Mattias Mårtensson bör nämnas extra.

Mattias var visserligen chanslös i finalen mot Fredrik Schön men går ständigt framåt som brottare. Han tillhörde garanterat också de gladaste av alla medaljörer i sporthallen.

Altona kom med endast tre seniorer men alla tog medalj. Förutom Mattias Mårtenssons silver tog Martin Revesz ett fint guld i 74 kg och Hampus Christensen tog bronset i 60 kg.

Även Skurup tog storslam, när det gäller medaljer men då handlar det om endast två seniorer. Robin Olsson tog silver i lättaste klassen och Michael Törnkrantz kopierade silvret i 55 kg. Kampen om det stora mästerskapet kom att stå mellan Hököpinge och Svedala. Båda föreningarna hamnade på 18 poäng men hemmalaget vann med 4– 3 bland klassegrare. Det var Jim Persson och Fabian Sjåstad som kompletterade Kim Holk och Anders Nilsson som hemmasegrare.

Sällan eller aldrig har BK Starke fått ut så litet av ett Söderslättsmästerskap. På seniorsidan ska tilläggas. Förutom Dennis Vollenweiders ganska givna guld tog Anton Mårtensson brons i 55 kg, Jonas Hellström i 74 kg och Taso Gramatikos i 84 kg.Dennis seger räckte även för att prisas som bäste brottare "utifrån". Fabian Sjåstad fick priset som bäste hemmabrottare.

Brons blev det även för Ola Nilsson i tyngsta klassen men där hade nog många trott på ett guld. Åtminstone borde Ola haft chansen mot både Sebastian Lönnborn och Benni Kronkvist men kom aldrig upp i normal standard.

Nu hamnade Starke till och med efter Altona – det skiljer en serie lagen emellan – och det kan trelleborgarna, så klart, inte vara nöjda med. Båda lagen fick ihop sju poäng men Altona kom trea tack vare de båda silvermedaljerna till Hampus Christensen och Mattias Mårtensson. Banér kammade noll och frågan är, om brottningen överhuvud taget kommer att överleva ute i Klågerup?

– Vi är väldigt nöjda med tävlingen och det verkar också i stort som de flesta tycker det gått bra, summerar Kenneth Nordström i tävlingsledningen.

Kenneth & Co i Hököpinge BK hade lagt in en jippotävling som extra finess och avslutning på årets upplaga av Söderslättsmästerskapen. "Kulladalaren Memorial" bjöd på kamp om 2 500 kronor och inte helt oväntat vann landslagsbrottaren i hemmalaget; Jan-ke Forslund. Finalen mot Altonas Marko Vuris bjöd på riktigt bra brottning.

Annons

– Det här hoppas jag kan bli till en traditionell tävling, avslutar Kenneth.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons