Annons

Höjdduellen kom av sig

Lukas Odell mot Mattias Green. Höjdtävlingen i Harry Olofssons minne skulle bli en tvekamp mellan två unga IFK:are. Den blev ingen kamp alls. Odell rev ut sig på ingångshöjden och Green vann på 1,94.
Sport • Publicerad 22 maj 2008
Grensegrare. Mattias Green klarade 1,94 i andra försöket och vann höjdtävlingen vid Harry Olofssons minne. BILD: Tomas Nyberg
Grensegrare. Mattias Green klarade 1,94 i andra försöket och vann höjdtävlingen vid Harry Olofssons minne. BILD: Tomas NybergFoto: 
Tracey Andersson gjorde sitt andra framträdande för säsongen på hemmaplan. 57,95 blev det den här gången. "Bättre än på Palmkastet i alla fall", sammanfattade hon.
Tracey Andersson gjorde sitt andra framträdande för säsongen på hemmaplan. 57,95 blev det den här gången. "Bättre än på Palmkastet i alla fall", sammanfattade hon.Foto: 

Med enbart två tävlande och en som rev ut sig direkt fick tävlingen ett snabbt förlopp.

– 1.94 är väl rätt bra, tyckte Green efteråt.

Annons

– Det är ju bättre än mig, sa Odell lakoniskt.

18-årige Lukas Odell hoppade 2,05 när han vann ungdomsfinnkampen på Ullevi i höstas. På Östervångsstadion i går rev han ut sig på 1,85. Det fanns förklaringar. Som att Odell inte hoppat höjd på en månads tid.

– Vi har fokuserat på styrka och intervaller på träningen. Hade jag varit som bäst nu hade det varit illa, konstaterade Lukas som ändå blev överraskad att han inte hoppade högre i säsongsdebuten.

1,85 tog han förvisso på uppvärmningen.

– Ingen känsla och ingen ansats. Det är som det är, men ska det ske på någon tävling så är det den här.

Mattias Green gjorde sin tredje tävling för säsongen och 1,94 var nytt årsbästa.

– Synd att Lukas rev ut sig. Det är lättare att hoppa högre om man är två som kan sporra varandra, sa Mattias Green.

Han hade ett hyfsat försök på 1,96.

– Målet är att hoppa uppemot 2,0, berättade Green. De båda höjdhopparna hade fler grenar på programmet i Harry Olofssons minne. Lika bra att passa på tycktes många av de tävlande resonera.

Vindstilla och behaglig kvällssol skapade perfekta friidrottsförhållanden på Östervångsstadion. Stämningen var familjär bland 40-talet tävlande.

Annons

Släggkasterskan Tracey Andersson hade drabbats av halsont men valde i sista stund att sälla upp.

– Jag har jätteont i halsen. Det känns ju extra när man ska anstränga sig, men jag ångrar ändå inte att jag ställde upp, sa Tracey Andersson vars segerresultat löd på 57,95.

– Helt okej när det är så här, men jag hoppas verkligen jag mår bättre på lördag.

På lördag gör IFK-Tracey sin tredje tävling på en vecka när hon möter stora delar av världseliten i tyska Halle. Det var där Tracey satte sitt nuvarande personbästa, 65.48, för två år sedan. IFK-löperskan Pernilla Nilsson tävlade även hon med en förkylning i kroppen.

– Jag borde väl inte, men jag ville verkligen springa i dag, sa 16-åringen som noterade 12,86 på 100 meter och 60,99 på 400 meter.

Segrar blev det i båda fallen.

Lukas Odell gillar 400 meter han också.

– Att springa är en dold passion jag har, menade han.

Att unge Odell har ett naturligt löpsteg har han fått höra ofta.

Nya personbästat 51,74 på 400 meter var en stilig revansch för höjdfloppen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons