Annons

Högtryck direkt runt nya padelbanor

Bandet är klippt och det historiska segerparet är korat. Trelleborgs nya padelanläggning invigdes med solsken och feststämning på Dalabadet. Daniel Persson och Peter Gudmundsson vann första upplagan av MJS Padel Torunament.
Padel • Publicerad 11 juli 2020 • Uppdaterad 12 juli 2020
Filip Andersson från Gislöv spelade med Marcus Nyberg från Höllviken. ”Det känns bra att det händer något i Trelleborg”, säger Filip Andersson som hittade padelsporten på allvar för ett år sedan.
Filip Andersson från Gislöv spelade med Marcus Nyberg från Höllviken. ”Det känns bra att det händer något i Trelleborg”, säger Filip Andersson som hittade padelsporten på allvar för ett år sedan.Foto: Sara Johari

Vädret kunde inte ha varit bättre när Trelleborgs senaste idrottsanläggning invigdes. Inte för varmt, men soligt ändå. Arrangörsduon Albin Nilsson och Daniel Hammarstrand hyllades för sitt initiativ att bygga padelbanor vid havet.

– Hur bra som helst. Padel växer så det knakar och på sommaren är det kul att spela ute, säger Henrik Kronholm, innebandyprofilen från Trelleborg som hittat en ny karriär.

Annons

Padelsporten har fått fäste i Trelleborg. Två inomhushallar har nu kompletterats med en utomhusanläggning bestående av fyra banor vid Dalabadet.

Solglasögon och keps krävs för höga bollar. Här Henrik Kronholm och Linus Bladh.
Solglasögon och keps krävs för höga bollar. Här Henrik Kronholm och Linus Bladh.Foto: Sara Johari

Sol, väder och vind. Allt påverkar bollbanan och förutsättningar blir annorlunda ute jämfört med inne.

24 par deltog i invigningstävlingen. Albin Nilsson utlovar att det ska bli en tradition.

– Det här är den första av många MJS Padel Tournament, säger han.

Daniel Hammarstrand berättar att man satt uppe till klockan tre på natten för att sätta spelschemat.

När sista bollen var slagen på lördagseftermiddagen stod Daniel Persson och Peter Gudmundsson som segrare efter att ha besegrat Henrik Kronholm och Linus Bladh i ett skiljeset i finalen.

Publiken kom med egna stolar.
Publiken kom med egna stolar.Foto: Sara Johari

För paret Kronholm/Bladh var andraplatsen ändå en framgång, eftersom laget först blev utslaget i ett tidigare skede av turneringen av Anders Nilsson och Joakim Persson. Men eftersom Nilsson och Persson inte kunde fullfölja tävlingen fick Kronholm och Bladh fortsätta i stället.

– Jag är en glad amatör, inte alls så bra som Krona. Det är en stor ära att få spela med en som är topp-70 i Sverige, säger Linus Bladh om sin lagkamrat.

Henrik Kronholm tränar till vardags fyra, fem pass i veckan och har hittat en ny favoritsport efter alla år med innebandy på elitnivå.

– Det här är grymt kul. Jag är för gammal för att bli bra på det här, men det ska bli spännande att se hur långt man kan komma, säger han.

Henrik Kronholm demonstrerar en tvåhandsbackhand. ”Det här området ligger hur bra som helst. Det har bara stått och väntat på padel”, säger han.På bild: Henrik Kronholm
Henrik Kronholm demonstrerar en tvåhandsbackhand. ”Det här området ligger hur bra som helst. Det har bara stått och väntat på padel”, säger han.På bild: Henrik KronholmFoto: Sara Johari
Så gick det

MJS Padel Tournament

Resultat: 1) Team PGDP, Peter Gudmundsson och Daniel Persson, 2) Team Oasen, Linus Bladh och Henrik Kronholm, 3) Team Matsson, Nicklas Matsson, Lilli Langebro, 4) Team Höllborg, Filip Andersson och Marcus Nyberg

Filip Andersson sträcker sig efter bollen. Som den Gislövsbo han är spelade han på hemmaplan.
Filip Andersson sträcker sig efter bollen. Som den Gislövsbo han är spelade han på hemmaplan.Foto: Sara Johari
Linus Bladh har trappat upp sitt padelspelande på sistone. ”Det är A och O att veta hur man ska placera sig på banan. Det räcker inte att du har slagen”, säger han.
Linus Bladh har trappat upp sitt padelspelande på sistone. ”Det är A och O att veta hur man ska placera sig på banan. Det räcker inte att du har slagen”, säger han.Foto: Sara Johari
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons