Annons

Högintressant derby inleder

Som om det inte vore nog med småklubbspremiären i sig – redan första speldagen avgörs ett av säsongens kanske mest intressanta derbyn på hela Söderslätt och det handlar om Östra Torp Gif–Anderslövs Boik. Långfredag klockan 14 smäller det på Smygehamns IP och det är nog bäst att komma i tid...
Sport • Publicerad 6 april 2009

Allra först ut bland Söderslättslagen är dock Skanör/Falsterbo i "Malmöfemman" och matchen i Bara spelas timmen före derbyt i Smyge eller klockan 13 på långfredag.

Lite olyckligt att det inte fanns plats till Skanörlaget i den södra femman och det hade både varit roligare med tre av "våra" lag i samma serie och samtidigt enklare med bevakningen.

Annons

Först ut överhuvudtaget i aktuella lokala serier är dock matchen Janstorp–Köpingebro i sexan och den matchen spelas redan skärtorsdag.

Vid en extra titt på premiärprogrammet finns ytterligare matcher av extra intresse, I "fyran" inleder både BK Näset och Vellinge borta, där Jonas Brorsson & Co i Näset har att bege sig till Smörlyckans konstgräs i Lund, där Sportklubben tar emot. Rossi Eterovic och hans gäng i Vellinge inleder borta mot Ystads IF.

Division sex södra är lika bra att kalla "Söderslättssexan" med inte mindre än sex lokala lag – vilka ju kommer att belägga exakt halva tabellen. Även här finns ett derby av intresse och det är Behar–Minnesberg som avgörs först på annandagen.

Sammantaget ser premiäromgången ut så här:

Division 4 Södra

Torn–BW 90, Brantevik–Staffanstorp, Lunds SK–BK Näset (långfredag), Oxie–Sjöbo, Genarp–Svedala (påskafton), Ystads IF–Vellinge (annandagen).

Division 5 Södra

IFK Ystad–Liga 06, Östra Torp–Anderslöv, Gärsnäs–Skillinge, Askeröd–Sövestad, Blentarp–Skurup (långfredag), Simrishamn–Rydsgård (påskafton).

Division 5 Sydvästra

Bara–Skanör/Falsterbo (långfredag), Kick–Palestinska Föreningen (påskafton), Sarajevo–Barrikaden, Heleneholm–Husie, Eriksfält–Prespa Birlik, Flagg–Skabersjö (annandagen).

Annons

Division 6 Södra

Janstorp–Köpingebro (skärtorsdag), Öja–Skansen (långfredag), BK Vången–V Ingelstad, Gislöv–Skivarp, Skegrie–Svenstorp (påskafton), Behar–Minnesberg (annandagen).

I övrigt inleder division tre och sju först nästa helg och dä börjar även Hällvikens Gif snäppet upp i division två.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons