Annons

Hjärt-sjukdom tvingar Nathalie till vila

15-åriga Nathalie Lindborg har drabbats av hjärtmuskelinflammation. TKS-simmerskan har inte varit i bassängen sedan i början av januari. "Hjärtat är inte skadat, men det krävs total vila för att hon ska bli frisk", säger mamma Caroline Lindborg.
Sport • Publicerad 30 januari 2007

Det var under ett av många hårda träningspass kring nyår som Nathalie Lindborg kände att något inte stod rätt till.

– Hon känner sina pulsvärden och upptäckte plötsligt att hon hade maxpuls redan på insimningen, berättar Caroline Lindborg.

Annons

Vid sjukhusbesöket ställdes diagnosen hjärtmuskelinflammation. Fyra till sex veckors total vila vad var som gällde.

Ett hårt slag för en hårt simsatsande Nathalie.

– Samtidigt har hon haft änglavakt. Simningen är ju helt sekundär i sådana här sammanhang, säger Caroline Lindborg. Sedan i början av januari har Nathalie varit på återkommande besök på lasarettet i Lund. Testerna har visat att hjärtat inte har tagit någon skada för framtiden.

– Hon har tagit tester både på barn- och vuxenkardiologen och hon kommer att bli frisk, men ännu är det totalvila som gäller.

Nästa onsdag ska hon genomföra ett omfattande prov för att kontrollera hjärtkapaciteten. Först därefter kan det bli tal om att successivt komma igång med simträningen.

Någon fara för en framtida elitkarriär ska det inte behöva bli.

– Hon kan komma tillbaka och prestera på max, berättar Caroline Lindborg.

Men något deltagande på helgens JSM i Stockholm blir det förstås inte.

Det blir det heller inte för lillasyster Eleonor Lindborg som drabbades av hög feber för några veckor sedan och därefter legat lågt med träningen.

Därmed blir TKS utan deltagare i helgens JSM.

Annons

– Tråkigt, men inte mycket att göra åt när det blivit så här, kommenterar Caroline Lindborg.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons