Annons

Historiskt avkast ikväll

I kväll spelar Trelle­borg HBK sin allra första seniormatch. Kvart över sex är det historiskt avkast i ”Södan” mot IFK Ystad. – Resultatet spelar inte så stor roll, säger nye tränaren Pelle Käll.
Sport • Publicerad 4 augusti 2011

Det blir en hårdmatchning fram till seriestarten i allsvenskan för Trelleborg HBK.

Åtta matcher samt ett träningsläger på hemma­plan är inplanerat fram till seriestarten mot Rimbo borta 14 september.

Annons

– Vi har tränat på riktigt bra, kört tungt. Våra fystester visar att vi är bättre tränade än förra testet, säger Pelle Käll.

Käll var spelande tränade i Stavsten för drygt tio år sedan. Hans senaste tränaruppdrag var i Ystads IF som han fick sparken av i december ifjol. Nu kör han hårt med den nya föreningen.

– Vi har en lång resa framför oss, mycket att förbättra, mycket att jobba med. Det allra viktigaste för oss är att få träna ihop, säger Käll.

Vad är er målsättning?

– Att bli ett stabilt allsvenskt lag, men att titta längre uppåt är alldeles för tidigt. Vi får se vad vi hinner med i år vad gäller träning. Men vi har en hyfsat bra trupp med en mix av unga och äldre och stämningen känns bra. Får vi vara friska och träna ihop så kan det bli bra.

Vad har du för handbollsfilosofi?

– Som många andra tränare – ett bra försvar för att få enkla kontringsmål. Jag vill spela en snabb handboll.

Vad vill du se av laget i kväll ?

– Det är mest att vi får en match i benen och ser var vi står, resultatet är inte så viktigt.

IFK Ystad, med Alexander Hansen i spetsen, har redan hunnit med två träningsmatcher – förlust mot Lugi och seger mot Åhus.

Trelleborg HBK får klara sig utan Filip Bengtsson som är skadad och den tilltänkta förstärkningen Filip Ahlström, målvakt från Lindesberg, är inte spelklar. En del detaljer om ett nytt jobb är inte klart.

Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons