Annons

Historisk pingisseger

Onsdagen blev en historisk dag för idrotten i Trelleborg. Trelleborgs BTK tog sin första seger i damernas elitserie, vann med hela 6-2 borta mot Lyckeby. - Alla spelarna ska ha en eloge för hur de genomförde den här matchen, säger lagledaren Inge Augustsson om triumfen.
Sport • Publicerad 10 december 2003

Även om Lyckeby saknade sitt starka kort, kinesiskan Li Fen, grumlar inte det segerglädjen. Trelleborgs Veronica Mattiasson var i allra högsta grad hämmad då hon drabbats av bihåleinflammation. Hon fick lämna wo i en match men hann bidra en hel del. Chen Yuegin inledde med strålande spel. Vann de två första seten i utklassningsstil och lämnade bara fyra bollar till landslagets Susanna Nilsson. - Chen spelade en otrolig pingis, ett spel som hade gått hem i vilket europamästerskap som helst, rapporterar Inge. Hon drog hårt på bollen och svarade för loopar och Susanna hann inte med. Lyckebytjejen ändrade taktik och vann de följande seten innan Chen Yuegin avgjorde i det avgörande. Susanna Bawden följde upp med en ny seger i en dramatisk match där engelskan vann med 11-4 i skilje. Sedan ställdes Veronica mot defensivspelaren Sofie Herbertsson, en match som TBTK trodde skulle vara avgörande. Veronica, kämpade mot sin sjukdom och trötthet, vände 1-2 till seger. - Hon var helt slut efteråt, men det var en viktig seger. Efter att Veronica sedan stått över sin match mot Susanna Nilsson och Emma Lundell förlorat sin match stod det 2-3. Plötsligt var Lyckeby med i matchen igen när Sofie Herbertsson tog första set mot Chen Yuegin. - Vi sa till Chen att hon måste jobba mer, att inte hålla igen, och då vände det och hon vann tre raka, säger Inge. 2-4 och trelleborgarna kände segervittring. Natalie Bawden vann sin andra match, denna gång utan setförlust och därmed hade Emma Lundell chans att avgöra. - Efter att hon förlorat första set såg det mörkt ut. Vi sa till henne att hon skulle ta för sig mer och använda sin looping. Det gick vägen och det blev en härlig seger, säger Inge Augustsson som tror på en vändning. - Hur långt det räcker får vi se. Men Angelica Augustsson är tillbaka i träning redan nästa vecka efter barnafödande och hon är tillbaka till våra matcher i januari - då har vi ett riktigt starkt lag.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons