Annons

HIF sämst i Skåne efter VM-uppehållet

Formsvagaste Skånelaget jagar serieledning i kvällens derby mot TFF.
Sport • Publicerad 25 augusti 2010
HIF:s tränare Conny Karlsson.
HIF:s tränare Conny Karlsson.Foto: 
Foto: 

HIF är sämst i Skåne efter VM – oavsett hur det går i derbyt mot TFF.

– Men jag är nöjd med utdelningen och prestationerna, hävdar HIF-tränaren Conny Karlsson.

Annons

Fram till VM-uppehållet tycktes inget kunna stoppa HIF. Samtidigt verkade TFF:s situation helt hopplös. Men vinner TFF i kväll, så är man faktiskt till och med bättre än MFF efter VM.

– Med ett par oavgjorda matcher går det fort i tabellen om konkurrenten vinner, konstaterar Conny Karlsson. Med tanke på utvisningar mot både Djurgården och Göteborg, tycker jag prestationerna varit bra.

Däremot medger han att MFF troligen har en något bredare trupp och att det kan bli en viktig faktor.

– Vi har inte haft så många skador som MFF, så det är möjligt att de är lite bredare. Det är viktigt nu att inte dra på sig onödiga avstängningar och utvisningar. Vi tål inte alltför mycket.

Inte ens en seger mot TFF lyfter HIF från positionen som Skånetrea i sommar. Men liksom Roland Nilsson så pratar Conny Karlsson inte om tabellen.

– Förstår att han säger likadant, men fram tills nu har vi varit jätteduktiga på att fokusera på nästa match, att inte spela på andras resultat, utan lägga fokus på att spela bra själv.

Samtidigt medger han att det här är något som inte går att mäta.

– Jag kan bara säga att jag tycker vi gjort det bra, men ingen vet ju hur spelarna påverkas inom sig.

Conny Karlsson betonar med eftertryck att man internt i truppen inte med ett ord berört derbyt mot MFF än, trots allt snack som förstås är bland fans och media även i Helsingborg.

– Däremot är det självklart stimulerande med ett race med MFF, de tycker säkert samma sak gentemot oss. Samtidigt kan jag faktiskt tycka att det är lite synd för svensk fotboll att inte Stockholm har något med i laget, säger gamle göteborgaren Karlsson.

Annons

Han satt på läktaren i ösregnet och såg MFF besegra Halmstad i måndags.

– En ganska typisk match mellan ett topplag och ett som kämpar i botten. Halmstad såg bra ut i inledningen, men misslyckades med att få ledningen. Medan det bättre laget gör ett enkelt mål i stället. Man har gärna flyt när man ligger högre upp.

Trelleborg kan kanske inte riktigt sorteras in i samma kategori som Halmstad, även om tabellpositionen fortsatt är tuff.

– TFF är ett av de formstarkaste lagen, har fått bättre ordning på allting och det blir självklart en tuff match. Kan vi bara få bukt med deras omställningsspel, ska det nog gå bra, säger Conny Karlsson, som ju själv tränade TFF under flera år.

Vid 20.45 i kväll vet vi om HIF fortfarande är bäst i Sverige, trots man är sämst i Skåne, om helsingborgarna fortfarande är jagade eller för första gången i år på jakt.

– Jag tror inte det är så stor skillnad, ärligt talat, även om vi inte varit de som jagat. Det är prestationen som är det viktiga.

Elisabeth Andersson
Max Wiman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons