Annons

HIF – en av de svåraste TFF-motståndarna

Få eller kanske ingen motståndare har genom de allsvenska åren gäckat TFF som anrika Helsingborgs IF. I allsvenska sammanhang har lagen mötts 17 gånger och av dessa har TFF endast vunnit fyra. Alla på Vångavallen men många minns säkert matchen i juni, då Andreas Jakobsson avgjorde till 2– 3 – på matchens allra sista spark!
Sport • Publicerad 29 september 2007
TFF-arna hoppas på glada miner efter matchen på Olympia i morgon. Senast blev det seger för HIF på Vångavallen, där Andreas Jakobsson avgjorde till 2– 3 i slutminuten. Då var TFF-minerna som Dennis Melander illustrerar efter matchen och det var ju inte konstigt då. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
TFF-arna hoppas på glada miner efter matchen på Olympia i morgon. Senast blev det seger för HIF på Vångavallen, där Andreas Jakobsson avgjorde till 2– 3 i slutminuten. Då var TFF-minerna som Dennis Melander illustrerar efter matchen och det var ju inte konstigt då. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

I morgon är det dags igen och matchen är också årets sista Skånederby och matchen spelas, så klart, på Olympia. Båda lagen kommer aningen sargade till derbymatchen, där HIF fullständigt kapsejsade borta mot Örebro SK. Ledningen med 2– 0 efter endast kvarten spelad vändes till seger för ÖSK med 4– 3.

Vändningen blev inte bara olycklig för HIF utan även för TFF – som ju tampas med just ÖSK och BP för att rädda det allsvenska kontraktet.

Annons

Förlusten i Örebro har också bidragit till turbulens i hela Helsingborgs IF, där Daniel Andersson först tyckte till om den stora genomströmningen av spelare i laget. Och där sedan en styrelseledamot lämnat in senare under veckan och där man så sent som i går påannonserade ett extra årsmöte

Inte bara förlustmatchen i Örebro har kommit upp i diskussionen kring HIF utan hela säsongen – som nu anses som totalt misslyckad.

– Vi är revanschsugna, menar Stuart Baxter inför TFF-matchen.

Stuart har också fått tillbaka nyförvärvet från Gefle, Ren Makondele, i laget efter en skada och i princip har han hela truppen till sitt förfogande. TFF-kollegan, Conny Karlsson, har att byta i försvaret av ett par anledningar.

Pådrivaren, Dennis Melander, går direkt in efter sjukdom senast mot Kalmar.

Rasmus Bengtsson och Andreas Wihlborg är båda avstängda.

Det innebär följande TFF-försvar – bakom säkre Marcus Sahlman i målet: Dennis Melander, Linus Malmqvist, Thommie Persson och Mikael Bengtsson.

– Ja, det är väl bara att byta plats igen men jag har ju sagt tidigare att jag helst spelar i mitten, så det är inga problem, menar Thommie Persson.

Senaste två matcherna har Thommie spelat vänsterback men går nu alltså in bredvid Linus Malmqvist i mitten.

– HIF verkar ju vara inne i en svacka och allt kan ju hända, siar Thommie, när det gäller derbyt i morgon.

Annons

Även TFF led en svår förlust i senaste omgången, när nyblivna svenska cupmästarna i Kalmar FF fullständigt körde över hemmaspelarna på Vångavallen. Jonas Bjurström är ju tillbaka i TFF sedan en tid – efter utflykten till danska Esbjerg – och Jonas säger så här inför matchen:

– Formen känns bra men det blir säkert en tuff match. Vi ser det inte alls som någon omöjlighet att ta poäng på Olympia och vi känner som om vi kan vinna mot vilket lag som helst.

En som bara blivit bättre och bättre i TFF ju längre säsongen lidit är Erik Sundin. Har gjort mål i de senaste två TFF-matcherna, där stolpträffen senast mot Kalmar – vid 0– 0 – grämer en aning:

– Det är dumt att spekulera hur det hade slutat om vi fått 1– 0 där. Det kändes heller inte konstigt, när bollen gick i stolpen, eftersom vi känt att vi hela tiden haft marginalerna emot oss, menar Erik efter gårdagsträningen.

När HIF-turbulensen kommer upp, säger Erik så här:

– Vet inte hur mycket som är sant men det är klart – det kan spela in. Vi bryr oss dock inte utan tänker på att vi spelat bra borta mot bra lag hela säsongen.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons