Hetaste viljan vann

IFK Malmö blev en alltför tuff nöt för Stavsten i onsdagens bortamatch och vann fullt rättvist med 33-27 (16-13).
Sport • Publicerad 26 mars 2003

Stavsten låg under hela matchen, och trots att laget vid flera tillfällen var uppe och nosade Malmö i hälarna kunde hemmalaget hålla undan och mot slutet till och med dryga ut sin ledning. Malmö var en alldeles för svår, alldeles för motiverad motståndare i den här matchen. IFK Malmö slåss för att nå en kvalplats till elitserien. Stavsten slåss inte för någonting. - Så är det väl, säger Peter Matthijs, åter på planen i går kväll efter sin vadskada. Det märks att IFK Malmö vill så mycket mera i den här matchen. Rent anfallsmässigt tycker jag ändå inte att vi var sämre än dem. Egentligen bättre, till och med. Den stora skillnaden hette Patrik Åswärd. Malmömålvakten spikade stundtals igen målet fullständigt. Gjorde inte mindre än 19 räddningar i matchen, flera av riktig klass. Åswärd tog en straff. Resterande sex Stavstenstraffar satte Johan Jedlid säkert. Johan Jedlid tillhörde de absoluta Stavstenstopparna. Han tog dessutom sitt ansvar som lagkapten när det blev grinigt i mitten av den andra halvleken. Stavsten hängde ändå med bra, framför allt i första halvlek. IFK Malmö försökte höja tempot, Stavsten sänkte det så fort de fick bollen. Det kom heller aldrig något riktigt ras för Stavsten, som det gjort i en hel del andra matcher under allsvenskan. Med 16-13 i paus hade Stavsten häng, trots att lagets främste målskytt under allsvenskan, Christian Skoog, spenderade stor del av sin tid på bänken. - Skoog är inte odödlig, förklarade Johan Jedlid. Han gör visserligen många mål, men vi har flera andra spelare som är bra också. Fredrik Wärendh var duktig som Skoogs ersättare i kväll och personligen tycker jag att han borde ha fått mera speltid under allsvenskan. Andra halvlek blev en märklig tillställning. Malmö rann i från, Stavsten kom igen men orkade aldrig fullfölja och rycka förbi. Sista chansen kom efter 13 minuter, då Stavsten gått upp från 23-17 till 23-20. Vändningen såg ut att vara på väg, men Malmö ökade tempot lite - och rann i väg på nytt.