Annons

Hetast & Kallast

Höllvikenseglaren Martin Strandberg är så gott som klar för OS i Aten i sommar. I väntan på det kan han glädjas åt en topplacering på Hetast & Kallast. Det som hänt i AIK är iskallt.
Sport • Publicerad 20 april 2004

Höllvikens superseglare Martin Strandberg tog ett jättekliv mot deltagande i ännu ett OS när han tillsammans med Kristian Mattsson seglade in på tionde plats i tornadoklassen vid VM i vattnen runt Mallorca i helgen. Och doftar det OS för någon av "våra" idrottare doftar det så gott som alltid en topplacering på den här termometern. Premiärpoängen Café Vinyl mot Tre Lyktor. Det låter som en korpmatch i någon restaurangserie. Men det var precis vad det inte var. När småklubbsfotbollen drog igång på allvar i helgen spelade nämligen Tre Lyktor sin första seriematch någonsin - och tog dessutom poäng! 1-1 slutade matchen och historisk målskytt blev Björn Zejnilagic. Melanderkalufsen AIK:s Krister Nordin nickade hårt och välriktat från nära håll och för några hundradels sekunder såg det ut som om Fredrik Perssons och TFF:s nolla skulle flyga all världens väg. Men så stod han där, TFF:s kortaste spelare Dennis Melander, precis där han skulle vid stolpen, och nickade undan bollen med de översta delarna av den välfriserade kalufsen. Giddes Elitloppsbesked Det är drygt en månad kvar till Elitloppet och för den som likt undertecknad har för vana att vara en av de över 30 000 åskådarna på Solvalla den sista söndagen i maj var Gidde Palemas uppvisning i Olympiatravet en riktigt välsmakande aptitretare. Även 2004 års elitlopp ser nu ut att kunna bli "det bästa som någonsin körts". Men tyvärr Gidde och alla andra blågula hopp, det blir nog franskt i vinnarcirkeln i år. Prix d'Amerique-vinnaren Kesaco Phedo är inget annat än ett monster. Iskallt AIK-cirkusen Dumstrutarna klär AIK-ledarna som rekryterat surpuppan Money och alla andra i raden av floppande tränare. Dumstrutarna klär också de "supportrar" som i så kallade kvartssamtal skrämmer bort såväl tränare som spelare, inte minst de potentiella.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons