Annons

Hetast & kallast

TA-sportens egen termometer har i dag Dennis Melander i topp. Dennis har gjort en fantastisk comeback och får spela EM-fotboll i sommar!
Sport • Publicerad 17 maj 2004

Dennis Melander Snacka om att komma tillbaka! I fjor gick Dennis skadad hela säsongen och det talades till och med om att karriären var slut för den unge och lovande TFF-ynglingen. Inför säsongen började det framskymta att han var så pass tillbaka att han på allvar var beredd att ta upp kampen om en av ytterbackplatserna hos allsvenskarna. En oturlig hälskada för Mattias Kronvall har bidragit till att Dennis etablerat sig i A-laget och i förra veckan kom dessutom glädjebeskedet från förbundskaptenen, Torbjörn Nilsson: - Du är uttagen till sommarens EM-slutspel för U21 i Tyskland! Maria Östling Man behöver inte längre vara tonåring för att klättra överst på prispallen i ett internationellt simmästerskap. Det bevisade inte minst Maria Östling som först vid 26 års ålder blev EM-guldmedaljör. Hon vann 50 meter bröstsim i Madrid! Marias prestation är värd att noteras extra - inte enbart på grund av åldern utan för en fantastisk comeback - hon höll upp med simningen under två säsonger och började satsningen på nytt först i fjor! Trelleborgs Bågskytteklubb För någon månad sedan vann Glenn Linsjö SM-guld och Trelleborg är att räkna med på allvar i bågskytte - en idrottsgren med ganska hög OS-status och nu är det Magnus Carlsson som åker iväg till EM i Bryssel. Vid VM förra året blev Magnus 38:a vid VM och det kan låta "så där". Magnus själv förklarar dock nöjd så här: - Låter kanske inte så märkvärdigt men jag blev faktiskt bäste svensk och 38:a bland världens 600 bästa bågskyttar är bra! Rugbypremiären Oavsett om herrarna "tog det lugnt" i premiären vore det väl konstigt om inte rugbypremiären på Pilevallen skulle platsa på listan. Såväl damer som herrar är ju försvarande svenska mästare och när väl ångan är uppe - ja, då finns säkert alla med i en ny kamp om SM-titeln! ...och här är det iskallt Lilla Beddinges måltorka Det är uppriktigt synd om alla involverade i Beddingestrands stolthet när målen uteblir. I programbladet inför matchen mot Minnesberg skrevs det så här: "Hur ser framtiden ut för Lilla Beddinges A-lag? Rubriken synes drastisk men hur tänker man som trogen LBBK-supporter när laget ännu ej gjort ett endaste mål på fyra matcher. Att förlora ett antal matcher är naturligt - möjligen inte fyra på raken men att inte göra mål. Det är ju fotbollens syfte, att få in bollen bakom motståndarens målvakt!" Mot Minnesberg blev det 0-4...

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons