Hetast & Kallast

Världsmästerskap i rugby, en 40-årig målvakt och de senaste turerna i Isaksson-affären är alla med på TA-sportens lista den här veckan.
Sport • Publicerad 9 december 2003
BILD: PRESSENS BILD\n
BILD: PRESSENS BILD\nFoto: 

BILD: PRESSENS BILD HETAST Muskler som nästan sprängs i klungspelet. Stenhårda tacklingar. Öppnande passningar. Snabba ruscher. Rugby av världsklass serveras i våra vardagsrum och det är bara att njuta. Produktionen håller samma standard som spelet och egentligen är det bara en stor nackdel med världsmästerskapet - på lördag är festen över. 40 år och comeback i målet efter elva säsonger utan att ens ha rört en handboll. Mikael Salomonsson spikade igen i inledningen av Stavstens segermatch mot Uddevalla och det är bara att konstatera att Trelleborg har en rad handbollsmålvakter av klass. Om de sedan kommer från Danmark eller från Lund verkar sakna betydelse. Johan Laursen är kanske en överraskning på listan. H&K-redaktionen konstaterar dock att slitvargen är den ende som har skrivit på för TFF inför nästa säsong och för det förtjänar Johan en plats. Nu arbetar föreningen hårt för att lösa förhandlingarna med Lilienberg, Redo och Eklund så snabbt som möjligt men vi anar att Anders Palmér inte enbart är värvad som tränare? Sveriges U 21-landslag, med Isaksson, Källström och Elmander i spetsen, är bara 90 minuter från att ta sig till EM-slutspelet i Frankrike. Olympiska spelen hägrar. Därmed är chansen/risken stor att den allsvenska säsongen blir rekordlång. För oss som längtar till premiären är det goda nyheter - allsvensk fotboll på Vångavallen i mars, jo jag tackar! KALLAST Här skulle en rad händelser senaste veckan platsa - Fotbollsgalan, Mifs ras, angreppen på Peter Ijeh i diverse forum på nätet. Men inget slår ut Fifas helomvändning i "Isakssonaffären". Ingen förstår någonting. Inte annat än att fotbollsfamiljen styrs av toppar som vill öka avståndet mellan de starkaste familjemedlemmarna och de svagaste. "La familia" skyr inga medel.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.