Annons

Het Noring snuvade mästarna

TFF kryssade för tredje träningsmatchen i rad. 2–2 mot svenska mästarna Malmö FF var ett styrkebesked av 20-årige målvakten Viktor Noring, matchens suverän på konstgräset i Höör.
Sport • Publicerad 12 februari 2011
Foto: Hkan Rjder

– Skönt att få komma i gång med matcher och så, det var mycket att göra i dag. Jag är absolut nöjd, sa Noring.

– Otur på straffen bara, jag får den handleden. Den går rakt ut och han kan slå in returen, tillade TFF-målvakten angående Daniel Larssons kvittering till 2–2, nio minuter före slutet.

Annons

2011 har varit händelserikt för TFF-målvakten. Först provspel i Fulham, därefter landslagsturné i Sydafrika och debut i A-landslaget.

Mot MFF visade han att han är i storform, trots att det är halvannan månad kvar till den allsvenska premiären.

Redan efter tio minuter hade Noring avvärjt tre högkaratiga Malmöchanser.

– Vi släpper till mycket mer målchanser än vi gjort i de tidigare träningsmatcherna. Det är inte så oväntat, Malmö har ett bra lag och de har Daniel Larsson som hotar i djupled. Viktor Noring är stabil, han räddar oss i första halvlek, men han tillhör ju också laget, sa TFF-tränaren Tom Prahl.

Andra halvlek blev lugnare för Noring, TFF etablerade mer spel på Malmös planhalva, men sista tio minuterna hettade det till igen.

I slutminuten fotparerade Noring Jiloan Hamads friläge i vänsterinnerposition.

– Vi släpper till en del chanser, men jag tycker organisationen är bra. Det känns mer som vi slarvar till det lite, att det är det som gör att de får sina chanser, sa Noring.

Tränaren Tom Prahl var nöjd med resultatet.

– Det är glädjande att vi gör mål på Malmö, det har vi inte gjort på tre matcher tidigare. Det är glädjande att se att vi håller jämna steg, sa TFF-tränaren.

Offensivt skapade TFF anmärkningsvärt många målchanser. Fredrik Jensen utnyttjade sitt tredje friläge när han glidtacklade in ledningsmålet till 2–1 20 minuter från slutet.

Dessförinnan hade Andreas Wihlborg vackert vristskjutit in kvitteringen med ett vänterskott i straffområdet.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons