Het lirare kom med kärleken

Det var inte svårt att utse veckans småklubbsprofil – för hur ofta är det någon småklubbsspelare gör ett äkta hattrick på så där fyra minuter? Det handlar om Andreas Lewitz i Stavsten/Ymor.
Sport • Publicerad 7 maj 2008
Andreas Lewitz gjorde ett äkta hattrick i matchen mot Sjöbo. Målen föll inom loppet av fyra minuter under inledningen av andra halvleken och Stavsten/Ymor vann med klara 4–0. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Andreas Lewitz gjorde ett äkta hattrick i matchen mot Sjöbo. Målen föll inom loppet av fyra minuter under inledningen av andra halvleken och Stavsten/Ymor vann med klara 4–0. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

Andreas är ny i Stavsten/Ymor och ett litet speciellt nyförvärv. Ett bonusförvärv, om man säger så.

- Det var jag själv som tog kontakt med Stavsten/Ymor, säger Andreas.

Andreas är född och uppvuxen i Åhus och fick sin fotbollsuppfostran i Åhus Horna - från fem-årsåldern.

- Jag gjorde väl ett första inhopp i A-laget som 16-åring. Första seriematchen jag var uttagen till var en divisiontvå-match här i Trelleborg mot IFK, förtydligar Andreas. Han fyller snart 25 år och kom till Trelleborg så sent som för lite mer än en månad sedan.

- Ja, jag tog ett beslut att flytta hit och anledningen är att min tjej, Annelie, bor här. Jag arbetade på Kvantum i Åhus men sa upp mig och nu söker jag jobb här.

Andreas berättar att han - oavsett jobb eller ej - planerar att plugga vidare och han har redan inriktningen klar:

- Jag har vikarierat som förskollärare och jag kan tänka mig det eller en utbildning till fritidspedagog eller något liknande.

Han har alltid spelat forward men inte alltid en central sådan. Han är redan uppe i fem mål i Stavsten/Ymor och när det gäller hattricket, säger han så här:

- Jag har Adam (Weiszewski) att tacka för ett par av målen och jag hade unnat att han fick göra mål också. Han var bäst på hela planen!

När Andreas får chansen att beskriva sig själv som fotbollsspelare, låter det så här:

- Jag ger aldrig upp. Är faktiskt en riktig kämpe. Jag är ingen tekniker men jag vill verkligen vinna matcher!

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.