Annons

Het derbyduell inleder säsongen

Det ena laget siktar uppåt. Det andra laget siktar på att hålla sig kvar. På måndag inleds division tre med en påsksmäll på Gislövs ip. – TFF är favoriter, men vi räknar med att ge dem en match, säger Josefine Strandberg, mittfältare i Gislöv.
Fotboll • Publicerad 15 april 2017
Polare på var sin sida. Felicia Miller, 23, och Josefine Strandberg, 22, möts på mittfältet när TFF och Gislöv drabbar samman i seriepremiären. Tidigare har de spelat tillsammans både i IFK Trelleborg och i Gislöv.
Polare på var sin sida. Felicia Miller, 23, och Josefine Strandberg, 22, möts på mittfältet när TFF och Gislöv drabbar samman i seriepremiären. Tidigare har de spelat tillsammans både i IFK Trelleborg och i Gislöv.

Gislöv och TFF möts igen. Båda avancerade från division fyra förra året, där Gislöv var det enda lag som någorlunda kunde matcha TFF, som sprang igenom serien på överlägset sätt.

Går säsongen som föreningen planerat blir det ny serieseger för TFF i höst.

Annons

– Förhoppningsvis blir det roligare i år. Vi hade ett fantastiskt förstaår, med bra träningar, men serien bjöd ju egentligen bara på två matcher, säger Felicia Miller, som förstås njöt av segrarna förra året, men också konstaterar att nivåskillnaden var för stor.

Årets försäsong har flera segrar bjudit på en förlust; 1–2 mot Skurup, hemmahörande i division ett.

– Ändå en av årets roligaste matcher, tufft, ett annat tempo och en bra värdemätare, menar Felicia Miller, som räknar med en värdemätare också i seriepremiären mot Gislöv på annandag påsk. Känslomässigt blir det förstås också speciellt för den före detta Gislövsspelaren.

– Kul. Jag har ett par nära vänner där och jag har ju spelat med flesta. Ulrika Lundgren (målvakten) har jag spelat med sedan jag var sju år. Vi hade våra pappor som tränare

Josefine Strandberg är en annan gammal lagkamrat. I likhet med Felicia Miller säger hon att hennes lag är starkare i år, men att steget från fyran till trean är stort.

– Framförallt när det gäller den fysiska biten, och det är ett snabbare spel. Förra året fick vi ihop sammanhållningen i laget, nu krävs det att alla utvecklas.

Hur känns det att möta TFF i första matchen?

– Det är både för- och nackdelar. Det är roligt med derby, man har laddat för det. Det kan vara en inblick i vad som väntar, om vilken nivå som krävs.

Förra årets derbyn vann TFF med 4–0 hemma och med 3–1 borta.

– Allt kan hända i ett derby och i en premiär, konstaterar Josefine Strandberg, som nämner att man tvålade till ett av TFF-lagen i TA-cupen.

Annons

Efter ett par avhopp i division tre sydvästra fick TFF förfrågan om att byta till den serien, men klubben valde att stanna i division tre sydöstra.

– Lagen på Österlen har i regel fina anläggningar och bra gräsplaner. Det är lite gemytligt, plus att vi möter lag som vi inte har mött tidigare, förklarar tränaren Mats Nielsen.

– Och så blir det ju derby nu. Det blir pricken över i att det kommer direkt i premiären, fortsätter han.

Nielsen talar om måndagens derby som Trelleborgsfotbollens El Clasico. Återstår om matchen och inramningen lever upp till en sådan nimbus, men för Gislövs IF är det förstås säsongens största hemmamatch.

– Vi har inte en massa stjärnor, vi har ett bra lag, säger Gislövstränaren Magnus Lagerborg.

Fakta

Trelleborgs FF

Serie: division tre sydöstra Skåne

Tränare: Mats Nielsen

Assisterande tränare: Dan Hellberg

Nyförvärv: Malin Bengtsson, Husie, Annelie Nilsson, Södra Sandby, Olivia Kungstam, Lovisa Wihlborg, båda Skurup, Maja Nielsen Negrén, Ida Hellström, Sanna Olsson, Viktoria Persson, Vellinge IF, Sanna Nilsson, FC Rosengård U, Adelina Zahirovic, Husie

Förluster: Hanna Svendsen, slutat

Målsättning: Vinna serien

Seriefavoriter: TFF

Seriepremiär: Gislöv borta på måndag, klockan 14.00

Fakta

Gislövs IF

Serie: division tre sydöstra Skåne

Tränare: Magnus Lagerborg

Assisterande tränare: Fredrik Johansson

Lagledare: Therese Christoffersson

Nyförvärv: Rebecka Engström, comeback, Elisabeth Mortensen, comeback efter skada

Förluster: inga spelare har lämnat för andra klubbar

Målsättning: Hålla sig kvar

Seriefavoriter: TFF

Seriepremiär: TFF hemma på måndag, klockan 14.00

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons