Annons

Heroisk insats trots osämja

I onsdags kväll krävde IFK:s spelare styrelsens avgång. 22 timmar senare spelade de oavgjort mot H43. En heroisk insats enligt tränaren Denis Bahtijarevic.
Sport • Publicerad 20 augusti 2010
Foto: 

– Jag är stolt att vara en del av detta, sa han.

Trots ekonomiska problem och osämja i klubben kämpade IFK Trelleborg till sig 29–29 mot H43 i torsdagens träningsmatch i Färs och Frosta hallen i Lund. Efter matchen var det lättade men sammanbitna miner vid IFK:s omklädningsrum.

Annons

– Ärligt talat så har vi snackat mycket om situationen, det kan vi inte dölja. Så jag vill ge extra beröm till killarna att de kämpar och håller huvudet högt, sa lagkaptenen Gogo Jancevski.

Även IFK-tränaren Denis Bahtijarevic var nöjd.

– Om man tänker på situationen och det spel de gör idag så är man stolt som tränare att vara en del av detta. Vi ska vara mycket stolta även om det bara var en vanlig träningsmatch.

IFK hade underläge med 17–18 i paus. De öppnade aningen trevande men spelade upp sig ju längre matchen led. I slutet av andra hade IFK gått om H43 och hade en ledning med 29–28 när en minut återstod av matchen. Då slarvade IFK i avsluten och släppte upp H43 till 29–29 sekunderna innan domaren blåste av. Något som retade Denis Bahtijarevic.

– H43 har bra lag men vi slänger bort vinsten till dem, sa han.

Den allmänna uppfattningen bland spelare och ledare var dock att IFK gjort en enorm insats.

– Vi spelar grymt bra i andra, sa målvakten Flamur Gerbershi samtidigt som han erkände att läget är tufft.

– För mig är det halvjobbigt, men vissa tar det hårdare. Man märker på alla att de hänger med huvudena.

IFK-spelarna sade sig i går inte ha hört något ifrån styrelsen efter kravet på deras avgång. Under gårdagens match lyste styrelsemedlemmarna med sin frånvaro. Något Denis Bahtijarevic ställde sig kritisk till.

– Någon av dem borde varit här, sa han.

Annons

– Vi ser nästan alla matcher men när man inte är i närheten så är det svårt. Sen är vi inte anställda av IFK utan jobbar ideellt. Själv har jag ett jobb där jag lägger femtio timmar i veckan och sen lägger jag tio timmar på IFK. Men att ha synpunkter är upp till var och en, sa styrelseordföranden Patric Sandblom.

När det gäller spelarnas krav på styrelsens avgång får de nu även medhåll av tränaren Denis Bahtijarevic.

– De är överrens och tycker att det är rätt. Och jag står alltid bakom mitt lag, sa han.

Christian Abrahamsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons